Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 13:57

Η πυξίδα των ονείρων

Written by
37625
Rate this item
(0 votes)
Η πυξίδα των ονείρων

“Η πυξίδα των ονείρων”  Μυθιστόρημα  - Εκδόσεις Ιβίσκος (2011) 

Αλέξανδρος Θ. Ακριτίδης 

Ιβίσκος, 2011

157 σελ.

ISBN 978-960-99929-3-0 

Τιμή € 10,90  

Αυτή είναι η ιστορία της Εύας και του Μιχάλη. Ενός νεαρού ζευγαριού δασκάλων που η μετάθεσή τους σε μια επαρχιακή πόλη θα σημάνει την έναρξη μιας μεγάλης περιπέτειας. Μια σειρά περίεργων ονείρων θα μετατρέψει τη ζωή του Μιχάλη σε αγωνιώδη αναμέτρηση με το χρόνο για την αναζήτηση της αλήθειας. Η διαλεύκανση δυο μυστηριωδών θανάτων θα γίνει το πρώτο του μέλημα, ενώ η άγνωστη γυναίκα του διπλανού παλιού αρχοντικού θα περιπλέξει ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Στόματα που σιωπούν, πρόσωπα που γνωρίζουν καταστάσεις, και πληγωμένες μνήμες μιας φοιτητικής ζωής που έληξε με το θάνατο της φίλης τους Αρετής. Η ανεξήγητη μετάβαση της υπόθεσης απ' το πραγματικό στο μεταφυσικό θα ωθήσει το νεαρό δάσκαλο από την Κρήτη ν' αναζητήσε1 την αλήθεια σε τόπους άγνωστους και μακρινούς. Η απροσδόκητη εμπλοκή της γυναίκας του και του καλύτερού του φίλου θα οδηγήσουν την υπόθεση στα άκρα και οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα καταπλήξουν τους πάντες. Η κλειστή κοινωνία με τα ταμπού τη, οι πληγές του παρελθόντος και η βασανισμένη ζωή ενός μικρού κοριτσιού θα ενταχθούν στις προσχεδιασμένες επιδιώξεις του προσωποποιημένου κακού. Η τελική αναμέτρηση μαζί του θα είναι δύσκολη και αδυσώπητη.


Ένα νεαρό ζευγάρι. Μια μετάθεση στην επαρχία και μαζί μετάθεση ονείρων. Με τα όνειρα του ύπνου του ενός να «στοιχειώνουν» τις ώρες των δυο. Μυστήριο, θάνατοι και μεταφυσικά γεγονότα υφαίνουν τον ιστό μιας ιστορίας περίεργης όσο και ενδιαφέρουσας. Συμπτώσεις, όνειρα και μια διαρκής αναζήτηση της αλήθειας θα ωθήσουν τον ήρωά μας να βρει απαντήσεις σε ερωτηματικά μιας ολόκληρης ζωής. Μυστικά και αποκαλύψεις, προδοσίες και ενοχές, όλα μοιάζει να δένουν σφιχτά σε τούτο το μυστήριο – τόσο ίδιο μα και τόσο προσωπικό για τον καθένα – που λέγεται ζωή. Με τις καταστάσεις και τα γεγονότα να γράφουν το σενάριο αλλά και να σκηνοθετούν μια ιστορία όπου ο συγγραφέας το μόνο που έχει να κάνει είναι, καθοδηγούμενος από την έμπνευση, να μας δώσει την αιώνια αναμέτρηση του καλού με το κακό. Με το πρώτο, προσωρινό νικητή.  

Γιόλα Αργυροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Περιοδικό Τηλέραμα, Μάρτιος 2012 


"Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης κατορθώνει να καθηλώσει την προσοχή του αναγνώστη, μεταφέροντάς τον από τα πεδία της φαντασίας στη ζωντανή πραγματικότητα. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός, ότι καταπιάνεται με τα δύσκολα στην ουσία ψυχολογικά και παραψυχολογικά φαινόμενα, τα οποία όμως χειρίζεται με στιλ θρίλερ τόσο πειστικά, που σε αναγκάζει να συνοδεύεις και συ ο ίδιος τον ήρωά του στις περιπετειώδεις αναζητήσεις της αλήθειας και της λύσης των προβλημάτων που τον απασχολούν". 

Όμηρος Μαυρίδης, Δρ. φιλοσοφίας - συγγραφέας

Read 37625 times Last modified on Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 14:10