Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 13:16

Ο Γιώργος Σιούτζος γράφει για το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω»

Written by
3300
Ο Γιώργος Σιούτζος γράφει για το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω»

Δεν θα διαβάσετε το βιβλίο αυτό αν ψάχνετε ένα ακόμα μυθιστοριματικό διαμάντι με ιδιαίτερη αφήγηση, περιγραφές και διαλόγους.

Θα διαβάσετε αυτό το βιβλίο για την αλήθεια και την ουσία του. Ο συγγραφέας έντεχνα περιγράφει την πορεία μίας ολόκληρης χώρας παράλληλα με την πορεία της ζωής των βασικών ηρώων. Μέσα από αυτή την περιγραφή διαφαίνονται σε πρακτικό και καθημερινό επίπεδο βαθιές , φιλοσοφικές, έννοιες όπως οι προσωπικές αξίες, η ηθική, η αγάπη, η ύβρις, η μετάνοια και η συγχώρεση. Ο συγγραφέας παρουσιάζει με απλό και εύληπτο τρόπο την υπαρξιακή σύγχυση που επικρατεί τόσο συλλογικά όσο και ατομικά τα τελευταία χρόνια. Η αναζήτηση μιας νέας ελπιδοφόρας εκκίνησης δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά την ουσιαστική μετάνοια, τη συγχώρεση και τη δέσμευση σε ένα νέα αξιακό και ηθικό υπόβαθρο.

Εννέα χρόνια μετά από το «Όλα σου τα μαθα μα ξέχασα μία λέξη» ο Δ.Μπουραντάς έρχεται να αναδείξει πιο γκρίζες πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας και να φωτίσει ανομολόγητες αλήθειας δείχνοντας πως σε κάθε κατάρρευση ευθύνονται κατά πολύ τα ασθενή θεμέλια...

 

Γιώργος Σιούτζος

Read 3300 times

Latest from apostaktirio team