Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 19:07

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: "ΕΞΑΡΤΗΣΗ- ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Written by
417
ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: "ΕΞΑΡΤΗΣΗ- ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Τίτλος: «Εξάρτηση - Λόγος και Συναίσθημα»

Συγγραφέας: Κατερίνα Φλωρά

Εκδόσεις: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Σχήμα: 14x21

Σελίδες: 128

Τιμή: 12 €

 

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ το βιβλίο «Εξάρτηση, Λόγος και Συναίσθημα: Θεωρητικές και Ερευνητικές Προσεγγίσεις», της Κατερίνας Φλωρά.

Ποιοι είναι οι κυρίαρχοι λόγοι για την εξάρτηση; Τι υπαγορεύει τον κάθε ένα λόγο, ποιοι είναι οι φορείς του και σε τι αποσκοπούν; Πως εμφανίζεται ο λόγος στην εξάρτηση, ως το νόημα της εμπειρίας της χρήσης και της ανάρρωσης; Είναι δυνατή η ερευνητική τεκμηρίωση του νοήματος στην εξάρτηση;

Ποιος είναι ο ρόλος του συναισθήματος, ως βασικού συστατικού στην ανάπτυξη, τη διατήρηση και την αποθεραπεία της εξάρτησης; Ποιος ο ρόλος των θετικών και των αρνητικών συναισθημάτων; Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση ως επιλογή;

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη συγκέντρωση θεωρητικών και ερευνητικών στοιχείων γύρω από την εξάρτηση ψυχοτρόπων ουσιών με βασικούς άξονες ανάπτυξης του προβληματισμού, το λόγο και το συναίσθημα.

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Κατερίνα Φλωρά έχει σπουδάσει Ψυχολογία και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία με ειδίκευση στις εξαρτήσεις και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα (ΑΠΘ) καθώς και στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία (ΑΠΘ). Η διδακτορική της διατριβή στην Κλινική Ψυχολογία αφορά στη συστηματική μελέτη των σημαντικών παραγόντων στη θεραπεία της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες. Σήμερα διδάσκει ως λέκτορας κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Έχει εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ως θεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ψυχοκοινωνικής μέριμνας, διαπολιτισμικής προσέγγισης και συμβουλευτικής νέων σε Ελβετία και Γερμανία.

Έχει διδάξει σε δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ τα γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Κοινωνικής Ψυχολογίας. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσεις σε συνέδρια στο χώρο των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και της ψυχοθεραπείας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πρόληψη και τη θεραπεία των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, τη θετική ψυχολογία, την αφηγηματική προσέγγιση και την μελέτη των κοινωνικών παραγόντων της ψυχικής ασθένειας.

 

Πληροφορίες:

Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Τηλ: 2310221169

E-mailinfo@germanos-publications.gr

www.germanos-publications.gr

 

Read 417 times

Latest from apostaktirio team