Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 19:10

Η Εκδόσεις Anima και ο IANOS παρουσιάζουν τις ποιητικές συλλογές της Έλενας Πίνη, Δέσμιοι Ονείρων και Κύκνεια Αγάπη, 10/1

Written by
419
Η Εκδόσεις Anima και ο IANOS παρουσιάζουν τις ποιητικές συλλογές της Έλενας Πίνη, Δέσμιοι Ονείρων και Κύκνεια Αγάπη, 10/1

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Το "Δέσμιοι Ονείρων" είναι μια τρυφερή ιστορία γραμμένη σε ποιητικό λόγο, μέσα από την οποία φανερώνεται ο αέναος αγώνας για τον έρωτα, για τη ζωή. Είναι μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιας γυναίκας που ακολουθεί μια πορεία μοναχική, μια πορεία ζωής με μεγάλες νεανικές επιθυμίες, μα και με επώδυνες αναμνήσεις. Η παραμικρή αντανάκλαση του φωτός κι η παραμικρή σκιά λειτουργούν ως φαντάσματα του παρελθόντος και γεννούν το φόβο του μοναχικού της βίου.

Μέσα από τη ζήση ενός ονείρου μπορεί να βρει κανείς τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά, που τον εγκλωβίζουν σε μια στενή ζωή. Ίσως η ψυχή να μπορεί να ανθίσει αβίαστα μέσα σε ένα όνειρο. Μα ακόμη κι αν το όνειρο αυτό χαθεί, μένει πάντα ένα σημάδι, ένα αποτύπωμα στη μνήμη.

Η "Κύκνεια Αγάπη" είναι ένα αλληγορικό ποίημα που αποκαλύπτει το νόημα της αληθινής αγάπης.

Δυο παράλληλες ιστορίες, οι οποίες ξεδιπλώνονται μέσα από εικόνες και σύμβολα της φύσης.

Μια υποδειγματική αγάπη, που γεννιέται στο βασίλειο των ζώων.

Οι κύκνοι αγαπούν ισόβια έναν και μοναδικό σύντροφο.

Μια τυχαία συνάντηση δυο ανθρώπων, από αυτές που στιγματίζουν την ψυχή του άλλου.

Ο καθένας μας έχει έναν άνθρωπο στη ζωή, με τον οποίο συνδέεται μαγικά.

Μια ιστορία για όσους έχουν την τόλμη και τη δύναμη να ακολουθήσουν την κλωστή, που θα τους οδηγήσει στην ευτυχία.

Σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι και οι κύκνοι
περπατούν σε δρόμους αλληγορικούς,
ανταλλάσουν προσωπεία και συμπεριφορές,
πλέκοντας το δικό τους παραμύθι αγάπης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Έλενα Πίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε στο τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί επίσης, στην 3η & 4η Ομαδική Ποιητική Συλλογή, Εκδόσεις Διάνυσμα και στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2017, Ηλεκτρονικές Εκδόσεις tovivlio.net. Πρόσφατα βραβεύθηκε με έπαινο από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για το ποίημά της με τίτλο «Νοστ[αλγός]». Επίσης, στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ τιμήθηκε με Β’ Βραβείο για τον μουσικό στίχο, με τίτλο «Λεηλασία» και με Γ’ Βραβείο και έπαινο για το ποίημα, με τίτλο «Μοναξιά παντού».
 

το link της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/187869855130675/

 

 

Read 419 times

Latest from apostaktirio team