Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 19:47

ΣΥΡΙΑ - Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού, Στέφανος Γανωτής

Written by
644
ΣΥΡΙΑ - Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού, Στέφανος Γανωτής

 ΣΥΡΙΑ

Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού 

Χρονολογία έκδοσης: 2017

Κείμενο: Στέφανος Γανωτής

Φωτογραφίες: Ανδρέας Σμαραγδής

Εικονογράφηση: Φανή Παρθενίου

Μέγεθος: 16Χ23

Σελίδες: 160 (128 Α/Μ+32 έγχρωμες)

Από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ

ISBN:978-960-618-014-9

Λ. Τιμή: 11,90 € 

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ το καινούργιο μυθιστόρημα του Στέφανου Γανωτή. Ένα βιβλίο-ύμνος στην ιστορία της Συρίας, στον Αραβικό, Κουρδικό και Ελληνικό πολιτισμό. Ένα σύγχρονο λογοτεχνικό βιβλίο, που εστιάζει στην ψυχολογία του εφήβου αναγνώστη, μεταφέροντάς του με απόλυτο σεβασμό και ιστορική ακρίβεια το σύγχρονο δράμα των προσφύγων από τη Συρία και γενικότερα από τη Μέση Ανατολή. 

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βγαλμένο μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις με Σύρους, Άραβες και Κούρδους, αλλά και Ρωμιούς, Ποντίους και Μικρασιάτες πρόσφυγες, που του εμπιστεύτηκαν μνήμες, βιώματα και εμπειρίες τους.

Ένα βιβλίο-σταθμός στην εφηβική λογοτεχνία, γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, που βοηθάει τον έφηβο αλλά και τον ενήλικο αναγνώστη να κατανοήσει τη ζωή, τις σκέψεις και τα όνειρα κάθε πρόσφυγα, που αφήνει ακούσια τον τόπο του, με τη σκέψη και την καρδιά στραμμένη πάντοτε πίσω, στο ομορφότερο μέρος της γης, στην «πατρίδα» του. 

Η μικρή ηρωίδα ζει στο κοσμοπολίτικο Χαλέπι. Ταξειδεύει απ΄ άκρη σ΄ άκρη στη Συρία και εντυπωσιάζεται από την ιστορία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου της. Θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει αρχαιολόγος και να ταξειδέψει κάποτε στην Ελλάδα για να σπουδάσει και να γνωρίσει καλύτερα όλα αυτά που την συναρπάζουν. Ο πόλεμος αλλάζει δραματικά τη ζωή της και όλα όσα την συνιστούν... Μια περιήγηση στον υπέροχο κόσμο της Συρίας που αγαπήθηκε, που δοκιμάστηκε, που πόνεσε, που χάθηκε. Όχι όμως για πάντα…

 

 

Read 644 times

Latest from apostaktirio team