Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 13:54

Παρουσίαση βιβλίου ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΥΘΟΧΩΡΑ της Μαρίας Μαυρίδου Καλούδη, 4/2 (Καλλιτεχνική Σύμπραξη ζωγραφική-λογοτεχνία-μουσική)

Written by
266
Παρουσίαση βιβλίου ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΥΘΟΧΩΡΑ της Μαρίας Μαυρίδου Καλούδη, 4/2 (Καλλιτεχνική Σύμπραξη ζωγραφική-λογοτεχνία-μουσική)

Στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, στην αίθουσα εικαστικών του Remezzo του Δήμου της Καλαμαριάς, θα ξεκινήσει η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Θεώνης Αρφανάκη, που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Οι ώρες που μπορεί κανείς να επισκεφτεί την έκθεση, είναι καθημερινά 6 με 10 το βράδυ. 

Την πρώτη ημέρα, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου «Ελλήνων Μυθοχώρα» των εκδόσεων ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. Μία περιπλάνηση στην ελληνική μυθολογία με φόντο την αρχαία Ελλάδα, όπως μας λέει η συγγραφέας του. Μία αθόρυβη χρονική μετάβαση στον αρχαίο κόσμο, όπου οι θεοί, από τα ανάκτορά τους, ψηλά από τον Όλυμπο, έχουν την υψηλή εποπτεία της χώρας που είναι κυρίαρχοι. 

Την Ελλήνων Μυθοχώρα. Το βιβλίο εμπλουτίζουν τα ποιήματα του Γιάννη Αρκέτου, από την συλλογή του «Θυμιδιόμυθοι» προσαρμοσμένα στον μύθο, ως μέρος αυτού, ενώ το εξώφυλλό του κοσμεί ο πίνακας της Σοφίας Αμπερίδου «θεά Αθηνά». Σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην αγγλική γλώσσα, μεταφρασμένο από την Χαρά Παπαδοπούλου.  

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Η Έλσα Κομνηνού, η Δέσποινα Τσούργιαννη, ο ποιητής Γιάννης Αρκέτος και θα διαβάσει αποσπάσματα η ηθοποιός Μερόπη Κόπτση. Την εκδήλωσαν θα πλαισιώσουν μουσικά, οι ερμηνεύτριες Ντιλέκ Κοτς και Δέσποινα Γεωργιάδου, με την καθηγήτρια μουσικής, Ανδρονίκη Σερενίδου, στο πιάνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη, όσο οι καρδιές μας ανοιχτές, για όλους. Θα χαρούμε να δούμε.

Read 266 times

Latest from apostaktirio team