Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 18:27

Οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα παρουσιάζουν στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας το μυθιστόρημα «Αποδότες» της Σοφίας Στεκουλέας, 31/01

Written by
286
Οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα παρουσιάζουν στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας το μυθιστόρημα «Αποδότες» της Σοφίας Στεκουλέας, 31/01

Εκδόσεις Λευκή Σελίδα

Σταδίου 10, 10564 Αθήνα, 6ος όροφος, γραφείο 627, Τηλ.: +30 210 3232870, 
www.lefkiselida.grEmailinfo@lefkiselida.gr  

Στις 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα παρουσιάζουν στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»,

Λασκαρίδου 120 - Καλλιθέα 176 75,

το μυθιστόρημα « Αποδότες » της Σοφίας Στεκουλέας. 

Θα μιλήσει ο:

Δημήτρης Τανούδης, συγγραφέας 

Θα ερμηνεύσουv oι ηθοποιοί:

Φρέζη Μαχαίρα

&

Νία Γεωργοπούλου, μέλος Θεατρικού Εργαστηρίου Καλλιθέας. 

Yπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του:

 Γιώργου Γαλάντη, υπεύθυνος Θεατρικού Εργαστηρίου Καλλιθέας  

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Mπροστά της θέριευαν κοτρόνες άνισα βαλμένες στο χώμα, κούτσουρα που στέκονταν παλουκωμένα. Είδε το πεσμένο πάτωμα, ξεχώρισε το τζάκι με την καμινάδα του να χάσκει.

«Ήταν στάβλος για χρόνια, πού θα πας να μείνεις;» της είχε πει...

Λόγια χωρίς ταυτότητα κι η Άννα δίχως κραυγή. «Όταν κραυγάζεις, υπάρχει ακόμα ελπίδα. Όταν σιωπάς, σημαίνει δέχεσαι το αμετάκλητο, το αναπόφευκτο, το καθολικό. Ανεπιστρεπτί ότι χάθηκε. Μένω στη σιωπή σημαίνει βυθίζομαι, ξεριζώνομαι. Μισεμός. Χαλάσματα γύρω σου κι εσύ ορθή, δίχως το δίλημμα: "Να προχωρήσω ή να χαθώ;"»

Μέρες που δεν συγχωρούν. Μέρες χωρίς συγγνώμη την έφεραν εδώ.

Οι ίδιες μέρες, μα από άλλες διαδρομές, έφεραν πλάι στην Άννα την Αλεξάνδρα, την Άρτεμη, την κυρα-Ευγενία, τον Διονύση, τον Τζαβά.

«Δρόμοι παράλληλοι που κατά λάθος συναντιούνται. Κι εκεί οι άνθρωποι, σ'αυτή τη στιγμή του χρόνου που οι οδοί συγκλίνουν, κοιτάζονται και γεννιέται έρωτας, βιώνουν μίση, για μια στιγμή στο κατά λάθος του σύμπαντος, στην αυθαιρεσία των παθών, στον χωρισμό τους, στην επαναφορά των σωστών παραλλήλων των δρόμων, στη ροή την ακόλουθη».

Όλοι τους αποδότες που η σιωπή τους το φανερώνει. 

Σοφία Στεκουλέα, «Αποδότες» - Μυθιστόρημα - Διαστάσεις: 14x22,5 εκ., Σελίδες: 196,

ISBN: 978-960-9745-51-2, Τιμή: 13€  

H συγγραφέας 

Η Σοφία Στεκουλέα γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε σε σχολή δημοσιογραφίας, ενώ κατά τη διάρκεια της φοίτησης εργαζόταν σε γραφείο φωτορεπορτάζ. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε σε καθημερινές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, ενώ είχε συνεργασία με ραδιοφωνικούς σταθμούς και εβδομαδιαία περιοδικά.

Το 1997 εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία.

Τον Δεκέμβριο του 2005 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο "Η γύμνια της γιούκας" από τον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα. Επτά χρόνια μετά, το 2012, επανήλθε με το μυθιστόρημα "Μια πεταλούδα στην Πανεπιστημίου" από τις εκδόσεις Λευκή Σελίδα. Το 2016 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Δυάς το πρώτο της παραμύθι "Έχω τις λέξεις σου", η εικονογράφηση του οποίου έγινε από μαθητές δημοτικού. Το 2017 επέστρεψε στο μυθιστόρημα με τους "Αποδότες" στην Λευκή Σελίδα.

Είναι σύζυγος και μητέρα δύο αγοριών.      

Ο ομιλητής 

Δημήτρης Τανούδης, σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία και λαϊκό πολιτισμό και κατά τα τελευταία οχτώ χρόνια εισηγείται σεμινάρια και εργαστήρια γραφής. Το μυθιστόρημά του, «Σπασμός» (Νεφέλη 2011), ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, ενώ το 2012 βραβεύτηκε από το ΕΚΕΒΙ στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών. Τα θεατρικά του έργα, «Ένας πολυπρόσωπος νόστος» (Poema 2014) και «Γύρω από τη φωτιά» (Fairead 2016), έχουν δραματοποιηθεί σε αντίστοιχες παραστάσεις, ενώ συντονίζει την ιστοσελίδα δημοσίευσης λογοτεχνικών κειμένων και την ομώνυμη λέσχη ανάγνωσης «Φάλαινα» (http://falaina.info/ & https://lesxi-anagnosis-falaina.webnode.gr/). Έχει επιμεληθεί το δίτομο συλλογικό έργο, «Η πόλη αυτή τη νύχτα» (Poema 2014), μία από τις πρώτες προσπάθειες για την ανάδειξη νέων διηγηματογράφων σε πανελλαδικό επίπεδο. Από τις εκδόσεις Νεφέλη, κυκλοφόρησε επίσης το μυθιστόρημα «Χώματα», σημειώνοντας αναγνωστική απήχηση. 

Ο εκδότης 

Οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα, με την καινοτομία της «κατά παραγγελία έκδοσης» (print on demand), παραμένει πιστή στη στήριξη νέων Ελλήνων συγγραφέων, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να εκδώσουν το έργο τους με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και χωρίς τις δυσκαμψίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στην πρόσβασή τους σε κλασικούς εκδοτικούς οίκους.

Εκδοτικός Οίκος Λευκή Σελίδα

Σταδίου 10

10564 Αθήνα

6ος όροφος, γραφείο 627

τηλέφωνο-φαξ: 2103232870

http://www.lefkiselida.gr/

Ακολουθήστε μας στο Facebook

 

 

Read 286 times

Latest from apostaktirio team