Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 08:52

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στη Δράμα, 30/3/18: Λίγη Μαμά (Χρυσάνθη Δάινα)

Written by
311
Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στη Δράμα, 30/3/18: Λίγη Μαμά (Χρυσάνθη Δάινα)

Λίγη Μαμά

(Παρασκευή 30 Μαρτίου 19:30 στη Δράμα)

Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Χρυσάνθη Δάινα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου με τίτλο "Λίγη Μαμά", στη Μικρή Αίθουσα του Ωδείου Δράμας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 19.30. 

Με τη ζωηρή αφήγηση της ηρωίδας, η συγγραφέας αποτυπώνει καταστάσεις που βιώνουν όλα τα παιδιά, των οποίων οι γονείς εργάζονται και το ρόλο τους αναπληρώνουν οι γιαγιάδες. Ένα παιδικό ανάγνωσμα με το οποίο θα ταυτιστούν πολλοί μικροί μας φίλοι, ενώ παράλληλα θα «αφυπνίσει» γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Από το οπισθόφυλλο

Η μικρή Μυρτώ διεκδικεί με επιμονή, προσπάθεια και μικρά τεχνάσματα, περισσότερο χρόνο με τη μητέρα της. Μια μητέρα, όπως τις περισσότερες «σύγχρονες» μητέρες, που εργάζεται και απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι. Ευτυχώς έχει τον «Διογένη» της και την καλή της τη νεράιδα. Όταν η δασκάλα στο σχολείο τη ρωτά με τι θα ασχοληθεί όταν μεγαλώσει, δηλώνει ότι θέλει να γίνει κάτι σπουδαίο. 

Το «Λίγη μαμά» είναι ένα βιβλίο που με τη ζωηρή αφήγηση της ηρωίδας αποτυπώνει καταστάσεις που βιώνουν όλα τα παιδιά, των οποίων οι γονείς εργάζονται και το ρόλο τους αναπληρώνουν οι γιαγιάδες. Ένα παιδικό ανάγνωσμα με το οποίο θα ταυτιστούν πολλοί μικροί μας φίλοι, ενώ παράλληλα θα «αφυπνίσει» γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Η συγγραφέας 

Η Χρυσάνθη Δάινα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δοξάτο Δράμας, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Εργάζεται στον δημόσιο τομέα. Eίναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. 

Έργα της ιδίας είναι: «Ο δρόμος της ελπίδας» (Δίοδος 2016), «Yolo» (Δίοδος 2017).

Δείτε το βιβλίο στο e-shop μας εδώ.

 

Read 311 times

Latest from apostaktirio team