Πένθος, Το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου, της Νάνσυς Ψημενάτου / 2η έκδοση

Πένθος
Το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου
της Νάνσυς Ψημενάτου
2η έκδοση
ISBN : 978-618-5101-53-4
Δοκίμιο
Λιανική τιμή: 16 ευρώ +ΦΠΑ
Σελ. 430
Κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου «Πένθος. Το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου» στην οποία έχουν συμπληρωθεί τα κεφάλαια: Πένθος για τα αδέλφια, για τους φίλους, για τους συνάδελφους, πένθος από τρομοκρατικές ενέργειες, το πένθος για δημόσια πρόσωπα και όταν ο θάνατος του κατοικίδιου προέρχεται από μας.
Στον Πρόλογο της 2ης έκδοσης η Νάνσυ Ψημενάτου αναφέρει: Από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση μέχρι σήμερα έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα το οποίο με έφερε κοντά σε ανθρώπους που πενθούσαν σημαντικές απώλειες της ζωής τους.
Τα σεμινάρια για το Πένθος και τη διαχείριση της Απώλειας αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να έχω την ευκαιρία να συν-ομιλήσω με άτομα που ήταν πρόθυμα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
Μέσα σε τάξεις σχολείων, σε κέντρα απεξάρτησης, σε σχολές γονέων, σε νοσοκομεία και ιδρύματα οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν φέρνουν ένα επαναλαμβανόμενο σημαντικό μήνυμα: Η άρνηση μας να δεχθούμε τις απώλειες προξενεί σοβαρές συνέπειες στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, όταν αγνοούμε τις απώλειες που βιώνουν τα παιδιά και τα καταδικάζουμε να ζουν στον φόβο και τον πόνο, χωρίς να μπορούν να τον εκφράσουν.
Η χαρά που νιώθω μπροστά στη δεύτερη έκδοση είναι μεγάλη όπως μεγάλη είναι και η ευθύνη που αισθάνομαι.
Πολλές φορές στα σεμινάρια που κάνω με ρωτούν με αγωνία όσοι τα έχουν παρακολουθήσει: «Πώς να βαδίσουμε στη Χώρα του Παράδοξου;» και επιθυμούν να πάρουν απαντήσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι, ενώ σίγουρα υπάρχουν κάποιες καθοδηγητικές γραμμές, όλα τα υπόλοιπα είναι ρευστά.
Σε όλο το βιβλίο υποστηρίζω ότι το κάθε πένθος είναι μοναδικό, και είναι. Μοναδικός είναι και ο τρόπος αντιμετώπισής του με την προϋπόθεση να μην καταστρέφουμε τον εαυτό μας ή άλλους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που καλούμαστε να επιτελέσουμε σήμερα, να θρηνήσουμε δηλαδή τις απώλειές μας μόνοι, γρήγορα και «αξιοπρεπώς», είναι λάθος.
Παλαιότερα, το πένθος και τον θρήνο ενός ατόμου τον μοιραζόταν μια μεγάλη οικογένεια, μια γειτονιά ή ακόμη κι ένα χωριό. Ήταν οι εποχές που το πένθος δεν στιγματιζόταν, ούτε αντιμετωπιζόταν ως διαταραχή. Ήταν οι εποχές που οι άνθρωποι όλοι μαζί αντιμετώπιζαν ένα τεράστιο φορτίο αλλά δεν νοσούσαν από τις απώλειες. Έβγαιναν λαβωμένοι αλλά όχι ασθενείς.
Εκδόσεις Φίλντισι
Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
Τηλ.: 210 6540170
Fax: 210 6540918
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Latest from apostaktirio team
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2018
- Σας προσκαλούμε στην παιδική θεατρική μας παράσταση! 21/4
- «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 27 - 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
- Αριστείδης Χρυσανθόπουλος | “FRAGILES” - Ατομική έκθεση ζωγραφικής | 26 Απριλίου έως 19 Μαΐου στη Gallery Genesis, Κολωνάκι
- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Το Δέντρο και το Ποτάμι"
- Freak και σουρεαλιστικό πορτρέτο, Εργαστήρι φωτογράφισης σε εξωτερικό χώρο, Κυριακή 6 Μαΐου
- "Με τα λόγια (γίνεται) - Κάλβος+" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, 25/4
- Οι βρικόλακες της Λίλιθ, Αιμηλία Μπέλμπα
- Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής, Tόνια Κυριφίδη
- Παρουσίαση βιβλίου 24/04/18 Αθήνα: Το Σκοτεινό Πορτρέτο (Όλγα Λιάρατζη)
- Παρουσίαση βιβλίου 22/04/18 Κύπρος: Μπλε - Κύκλοι από Θρύψαλα (Στάλω Φωτιάδου)
- ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ! - Νέα Κυκλοφορία
- ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ - Νέα Κυκλοφορία
- «Άσε κάτω τις φράουλες»: Ο Ιονέσκο στη σκηνή της Αθηναΐδας
- Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θεοχάρη Παπαδόπουλου «Ζηλεύω τα βράχια», 20/4, στην "Άνω Πουρναρούσα", Παγκράτι
- «ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 2018» Ετήσια συνάντηση των μελών της βιβλιοφιλικής ομάδας, 21/4
- Ο Νόμος της Επιτυχίας | Αυτοέλεγχος: Πως μπορείς να ελέγξεις τη σκέψη σου@biscotto coffee+, 20/4
- Παρουσίαση (25/04 Αθήνα): Ταξιδεύω άρα υπάρχω (Ηλίας Βροχίδης)
- Εκδόσεις Αλφειός - Νέα κυκλοφορία: Απρίλιος στο Στάιν
- H FM Records ανακοινώνει την κυκλοφορία του live album «46 Legendary Songs: Mikis Theodorakis, by Spanomarkou Orchestra».