Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 18:35

Πένθος, Το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου, της Νάνσυς Ψημενάτου / 2η έκδοση

Written by
300
Πένθος, Το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου, της Νάνσυς Ψημενάτου / 2η έκδοση

Πένθος

Το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου

της Νάνσυς Ψημενάτου

2η έκδοση

ISBN : 978-618-5101-53-4 

Δοκίμιο

Λιανική τιμή: 16 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 430 

Κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου «Πένθος. Το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου» στην οποία έχουν συμπληρωθεί τα κεφάλαια: Πένθος για τα αδέλφια, για τους φί­λους, για τους συνάδελφους, πένθος από τρομοκρατικές ενέργειες, το πένθος για δημόσια πρόσωπα και όταν ο θάνατος του κατοικίδιου προέρχεται από μας. 

Στον Πρόλογο της 2ης έκδοσης η Νάνσυ Ψημενάτου αναφέρει: Από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση μέχρι σήμερα έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα το οποίο με έφερε κοντά σε ανθρώπους που πενθούσαν σημαντικές απώλειες της ζωής τους.

Τα σεμινάρια για το Πένθος και τη διαχείριση της Απώλειας αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να έχω την ευκαιρία να συν-ομιλήσω με άτομα που ήταν πρόθυμα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Μέσα σε τάξεις σχολείων, σε κέντρα απεξάρτησης, σε σχολές γονέων,  σε νοσοκομεία και ιδρύματα οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν φέρνουν ένα επαναλαμβανόμενο σημαντικό μήνυμα: Η άρνηση μας να δεχθούμε τις  απώλειες προξενεί σοβαρές συνέπειες στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, όταν αγνοούμε τις απώλειες που βιώνουν τα παιδιά και τα καταδικάζουμε να ζουν στον φόβο και τον πόνο, χωρίς να μπορούν να τον εκφράσουν.

Η χαρά που νιώθω μπροστά στη δεύτερη έκδοση είναι μεγάλη όπως μεγάλη είναι και η ευθύνη που αισθάνομαι.

Πολλές φορές στα σεμινάρια που κάνω με ρωτούν με αγωνία όσοι τα έχουν παρακολουθήσει: «Πώς να βαδίσουμε στη Χώρα του Παράδοξου;» και επιθυμούν να πάρουν απαντήσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι, ενώ σίγουρα υπάρχουν κάποιες καθοδηγητικές γραμμές, όλα τα υπόλοιπα είναι ρευστά.

Σε όλο το βιβλίο υποστηρίζω ότι το κάθε πένθος είναι μοναδικό, και είναι. Μοναδικός είναι και ο τρόπος αντιμετώπισής του με την προϋπόθεση να μην καταστρέφουμε τον εαυτό μας ή άλλους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που καλούμαστε να επιτελέσουμε σήμερα, να θρηνήσουμε δηλαδή τις απώλειές μας μόνοι, γρήγορα και «αξιοπρεπώς», είναι λάθος.

Παλαιότερα, το πένθος και τον θρήνο ενός ατόμου τον μοιραζόταν μια μεγάλη οικογένεια, μια γειτονιά ή ακόμη κι ένα χωριό. Ήταν οι εποχές που το πένθος δεν στιγματιζόταν, ούτε αντιμετωπιζόταν ως διαταραχή. Ήταν οι εποχές που οι άνθρωποι όλοι μαζί αντιμετώπιζαν ένα τεράστιο φορτίο αλλά δεν νοσούσαν από τις απώλειες. Έβγαιναν λαβωμένοι αλλά όχι ασθενείς.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

Fax: 210 6540918

www.filntisi.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Read 300 times

Latest from apostaktirio team