Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 20:18

Παρουσίαση, Νάουσα 12/05/18: Ιστορίες του Τόπου μας Νάουσα (Συλλογικό)

Written by
204
Παρουσίαση, Νάουσα 12/05/18: Ιστορίες του Τόπου μας Νάουσα (Συλλογικό)

Iστορίες της Πόλης μας

Νάουσα

(Σάββατο 12 Μαΐου, 18.00)

Παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες του τόπου μας-Νάουσα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 18.00 στον Πολυχώρο πολιτισμού Χρήστος Λαναράς Βέτλανς στη Νάουσα, από τις Εκδόσεις iWrite και τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας. 

Πρόκειται για μια συλλεκτική συλλογή διηγημάτων συγγραφέων της ευρύτερης περιοχής Νάουσας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ιστορίες του τόπου μας» των εκδόσεων iWrite. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση του πολιτισμού της περιοχής μέσω λογοτεχνικών κειμένων και μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. 

Από το οπισθόφυλλο

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ιστορίες του τόπου μας», προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν με ένα διήγημά τους που σαν φόντο να έχει τον τόπο τους. 

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση του πολιτισμού της περιοχής, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος μας, να γνωρίσουμε όλοι τη Νάουσα μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα ή μία ιστορία μυστηρίου. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό πάντα τρόπο.

Και το καταφέραμε! Η συμμετοχή ήταν ένθερμη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η δημιουργικότητα δεν είναι χάρισμα των λίγων, αλλά ικανότητα των πολλών. 

Στο βιβλίο αυτό λοιπόν, είναι συγκεντρωμένα όλα τα διηγήματα που ξεχώρισαν συνθέτοντας μια πραγματικά συλλεκτική συλλογή. 

Οι συγγραφείς 

Συμμετέχουν με έργα τους οι: 

Εύα Αδαμαντίδου, Ευστάθιος Γαϊτανίδης, Κωνσταντίνος Ζαφείρκος, Μαρία Ζαχαράκη, Μαρία Ηλιάδου, Ευγενία Θεοδωρίδου, Κατερίνα Θεοδώρου, Θεοδώρα Ιωαννίδου, Βικτωρία Ιωσηφίδου, Γεωργία Καλαμαρά, Γιώτα Καλαμαρά, Έφη Καραγιάννη, Γιώργος Κασαπίδης, Ελένη Λίλτση, Γιώργος Λούκας, Δήμητρα Μητρέντση, Ευθυμούλα Μπαμπάτση-Τζερεφού, Χριστόφορος Σεμέργελης, Ηλίας Τσιάρας, Roger Rovento, Γιώργος Δάμτσιος και Ευαγγελία Παπανίκου.

Read 204 times

Latest from apostaktirio team