Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 09:40

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φίλντισι: Τώρα μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, του Χρήστου Γεωργιάδη

Written by
217
Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φίλντισι: Τώρα μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, του Χρήστου Γεωργιάδη

Τώρα μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια

του Χρήστου Γεωργιάδη

ISBN:  978-618-5101-56-5

Διηγήματα

σελ. 130

Λιανική τιμή: 11 ευρώ +ΦΠΑ 

 Δώδεκα διηγήματα, δώδεκα διαφορετικά στιγμιότυπα της σχέσης μας με τα ζώα. Δώδεκα ιστορίες που συνθέτουν την εικό­να ενός κόσμου κρυμμένου και μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις δραματικές πτυχές του.

Καθώς οι πρωταγωνιστές τους, άλλοτε άνθρωποι και άλλοτε ζώα, ξετυλίγουν τις ιστορίες τους, γίνεται φανερό ότι τα προσωπι­κά τους δράματα συνυφαίνονται σε μια κοινή μοίρα.

Μέσα από τα αισθήματα, που ξεχειλίζουν και κορυφώνονται, οι μύθοι καταρρέουν και αναδύεται η προθυμία και η ωριμότητα της ανθρωπότητας να κάνει το αυτονόητο, να ταχθεί με το καλό και το δίκαιο και να κάνει το πολυπόθητο βήμα της αλλαγής. 

«…τότε ασυναίσθητα γύρισε το βλέμμα και αντίκρισε ξανά το έρη­μο μαγαζί. Η εικόνα τού έφερε ένα ελαφρύ, ανεπαίσθητο μειδίαμα στα χείλη και μια ελπίδα στη σκέψη. Το κλειστό ταχυφαγείο ήταν το μέλλον που κάποτε θα ερχόταν». 

 Συγκλονιστική αφήγηση που σε πα­ρασύρει σε μία άβυσσο συναισθημά­των χωρίς κλωβό ασφαλείας. Δεν υπάρχουν κατά συνθήκη ηθικά διλήμματα παρά μόνο ένα παγκόσμιο ανομολόγητο έγκλημα που ξεδιπλώ­νεται περίτεχνα σε όλες του τις εκφάν­σεις που αντανακλώνται στα γιορτινά τραπέζια με τα κρέατα, στα χαρούμενα μάτια των παιδιών που πίνουν γάλα, στην αγωνία του κτηνοτρόφου να πουλήσει τα ζώα του για σφαγή.

Το βιβλίο του Χρήστου Γεωργιάδη αποτελεί την αειθαλή απάντηση μέσα σε φυλλοβόλα δάση αποριών του τύ­που «γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν τρώ­νε κρέας;», «γιατί η οδύνη των ζώων αποτελεί ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην κοινωνία μας;», «γιατί τρεφόμα­στε από τον βασανισμό και τον θά­νατο άλλων έμβιων όντων ενώ αυτό είναι ενάντια στη φύση μας;»

Διαβάστε το βιβλίο του και μάθετε το γιατί. 

Βασίλης Μπαρούτης

Συγγραφέας 

Δώδεκα διηγήματα που μας μετα­φέρουν με μεγάλη ακρίβεια λόγου και πολλή ευαισθησία σε μερικά από τα πιο καίρια θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα στο σύνολό της, γύρω από τη σχέση του ανθρώπου με το ζω­ικό βασίλειο. Μια σχέση-κλειδί ανα­φορικά με το εάν η ανθρωπότητα θα πετύχει την παγκόσμια ειρήνευση.

Θέματα φαινομενικά ‘μικρά’, ίσως και ασήμαντα για κάποιους, ταξιδεύ­ουν τον αναγνώστη με πολύ συναί­σθημα στον κόσμο της κάθε ιστορίας, ξυπνώντας και δίνοντας ερεθίσματα και νύξεις για ένα άξιο αύριο, το οποίο ξεκινά μέσα στον καθένα μας σήμερα! 

αλέξανδρος m. pfaff

Εικαστικός καλλιτέχνης, ολιστικός θεραπευτής, εκπαιδευτής, ιδρυτικό μέλος της ειρηνικής οικοκοινότητας «Κιβωτός Κορογώνα». 

 Ο Χρήστος Γρ. Γεωργιάδης γεννή­θηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φι­λοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως εκπαιδευτι­κός.

Το συγγραφικό του έργο εστιάζεται στην οικολογική vegan λογοτεχνία και τα βιβλία του είναι τα πρώτα αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Τα θέματά του αντλούνται από την σχέση μας με τα άλλα αισθανόμενα όντα του πλανήτη και στο έργο του αναδύεται η ευαισθησία για την αξία της ζωής και μαζί η αναγκαιότητα για έναν άλλο τρόπο διαβίωσης, αυτόν της συνύπαρξης και της σύνδεσης. 

Εκδόσεις Φίλντισι 

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

 

Read 217 times

Latest from apostaktirio team