Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 16:59

Εκδόσεις Φίλντισι: Ο επαναστάτης της φακής, του Χρήστου Γεωργιάδη

Written by
331
Εκδόσεις Φίλντισι: Ο επαναστάτης της φακής, του Χρήστου Γεωργιάδη

Ο επαναστάτης της φακής

του Χρήστου Γεωργιάδη

ISBN:  978-618-5101-55-8

Νουβέλα

σελ. 124

Λιανική τιμή: 11 ευρώ +ΦΠΑ 

 Ο Νικηφόρος, ως νέος, διακατέχεται από επαναστατικότητα και η επιθυμία του είναι ν’ αλλάξει τον κόσμο. Έχει όλη την καλή πρόθεση να αγωνιστεί για τα παιδιά-σκλάβους στις φυτείες κα­κάο, ακόμη κι αν έτσι θα πρέπει να στερηθεί τη σοκολάτα. Τις νύχτες ακούει έναν γκιώνη, τον Αστέριο, που έρχεται στο παράθυρό του και τον προκαλεί σε βαθυστόχαστες συζητήσεις. Ο Αστέριος θα τον βοηθήσει να καταλάβει ότι είναι ένας ψευτοεπα­ναστάτης, όταν νοιάζεται για τους ανθρώπους και το κατοικίδιό του, τον Αλήτη, που μάζεψε απ’ τον δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή (μέσα από τις καθημερινές του συνήθειες, όπως τροφή, ένδυση, κλπ) παραβιάζει, ουσιαστικά, τα δικαιώματα κάποιων άλλων αι­σθανόμενων όντων.

Ο Νικηφόρος κατανοεί την αντίφαση. «Δεν μπορείς να είσαι καταναλωτής ζωικών προϊόντων και επαναστάτης», σκέφτεται. «Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι ενάντια στην αδικία και την ίδια στιγ­μή να τρέφεσαι με την αδικία που επιβάλλεται στα ζώα με το πρό­σχημα της τροφής ή όποιας άλλης ανάγκης».

Η επίγνωση ότι η πολυπόθητη αλλαγή του κόσμου σχετίζεται πλήρως με την αλλαγή στην πιο βασική βιολογική μας ανάγκη, την τροφή, είναι λυτρωτική. Ναι, η τροφή πρέπει να γίνει δίκαιη! Έτσι το μπέργκερ από κρέας μετατρέπεται σε μπέργκερ φακής. Ο επαναστάτης της φακής έχει μόλις γεννηθεί. 

 «Ο Χρήστος Γεωργιάδης, στο αφυ­πνιστικό βιβλίο του μας υπενθυμίζει ότι ο πλανήτης μας είναι ένας και μία είναι και η ζωή μας σ’ αυτόν. Ο σύγ­χρονος τρόπος ζωής συχνά μας οδηγεί στην ψευδαίσθηση της δυνατότητας να ζούμε χωρίς όρια, χρονικά ή υλικά.

Μέσα από το απολαυστικό αφήγη­μά του ο συγγραφέας μας διευκολύνει να σκεφτούμε μία εναλλακτική στάση ζωής, όχι αφηρημένη και θεωρητική, αλλά αντίθετα διαθέσιμη σε όλους μας άμεσα». 

Κωστής Τσαρπαλής MD PhD

Καρδιολόγος, Απόφοιτος Πανεπιστη­μίου Cambridge, Διδάκτωρ Παν. Αθη­νών 

 Ο Χρήστος Γρ. Γεωργιάδης γεννή­θηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φι­λοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως εκπαιδευτι­κός.

Το συγγραφικό του έργο εστιάζεται στην οικολογική vegan λογοτεχνία και τα βιβλία του είναι τα πρώτα αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Τα θέματά του αντλούνται από την σχέση μας με τα άλλα αισθανόμενα όντα του πλανήτη και στο έργο του αναδύεται η ευαισθησία για την αξία της ζωής και μαζί η αναγκαιότητα για έναν άλλο τρόπο διαβίωσης, αυτόν της συνύπαρξης και της σύνδεσης.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

 info@filntisi.gr

 

Read 331 times

Latest from apostaktirio team