Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 16:57

Παρουσίαση Βιβλίου 16/10/18 (Αθήνα): Σκέψεις για την Αγάπη και τον Αγώνα (Γιώργος Γούγας)

Written by
110
Παρουσίαση Βιβλίου 16/10/18 (Αθήνα): Σκέψεις για την Αγάπη και τον Αγώνα (Γιώργος Γούγας)

Σκέψεις για την Αγάπη

και τον Αγώνα 1962-1977

Γιώργος Γούγας - Ποίηση

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο ποιητής Γιώργος Γούγας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Σκέψεις για την Αγάπη και τον Αγώνα 1962-1977», στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον (Τζιραίων 8, Αθήνα - στάση μετρό Ακρόπολη), την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 19:00. 

Μία ιδιαίτερη προσωπική ποιητική συλλογή για την αγάπη προς τον άλλο, καθώς και για τον αγώνα που δόθηκε και πρέπει να δοθεί στο όνομα της Αγάπης Όλων. 

Εκτός από τον ποιητή, για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Νίκος Κατσαρός (Δημοσιογράφος) και ο κ. Γιάννης Λαδόπουλος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός). 

Από το οπισθόφυλλο

ΑΓΑΠΗ και ΑΓΩΝΑΣ 

Οι δύο αυτές έννοιες συνιστούν θεμελιώδεις  προϋποθέσεις δημιουργίας μιας «Ζωής» για τον Άνθρωπο, στην οποία θα πρέπει να εκπληρώσει την υποχρέωση που έχει απέναντι στην τύχη να εμφανιστεί στη Ζωή δίπλα σε όλους τους άλλους. 

Αυτό είναι το καθήκον που πρέπει  να φροντίσει να εκπληρώσει και να εφαρμόσει ως ανταμοιβή για τον ερχομό του στον κόσμο. 

Αγάπη, λοιπόν, για τον άλλο και Αγώνας για την Αγάπη Όλων. 

Ο συγγραφέας

Γεννήθηκα στη λήξη του 1937 και μεγάλωσα στο Βόλο. Είμαι κοστολόγος μηχανικός και κατοικώ στην Αθήνα. 

Φύλαξα στις κόρες των ματιών μου τις εικόνες των αδερφών της μάνας μου, όταν γύριζαν από τον πόλεμο του '40 και από τον εμφύλιο. Αυτές οι εικόνες με συνόδευσαν στο μεγάλωμά μου. 

Για τη συγγραφή της μικρής αυτής ποιητικής συλλογής, με τις "Σκέψεις μου για την Αγάπη και τον Αγώνα", απαιτήθηκαν 15 χρόνια. Από το 1962 έως το 1977. 

Σήμερα, νομίζω, πως το περιεχόμενό της είναι ακόμη  επίκαιρο. Φιλοδοξεί να δώσει στους νεότερους ελπίδα και πίστη, ενώ στους μεγαλύτερους θα ξυπνήσει αγαπημένα όνειρα. 

Άλλοι καιροί, ίδιες Αγωνίες... 

Γιώργος Γούγας

 

Read 110 times

Latest from apostaktirio team