Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 19:04

Παρουσίαση (29 Οκτωβρίου, Αθήνα): Φιγούρα (Λουκία Κονιδάρη)

Written by
127
Παρουσίαση (29 Οκτωβρίου, Αθήνα): Φιγούρα (Λουκία Κονιδάρη)

Φιγούρα

Συλλογή κειμένων | Λουκία Κονιδάρη

Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Λουκία Κονιδάρη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Φιγούρα» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον (Τζιραίων 8, Αθήνα, στάση μετρό Ακρόπολη), τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 19:00. 

«Η εμπειρία ενός ανθρώπου που προχωρώντας προς τον θάνατο γύρισε στη ζωή, διανθισμένη από χαρακτηριστικά σκίτσα. Γιατί ο καθένας έχει να νικήσει πολλές μάχες, μα με την εμπειρία της πρώτης, η επόμενη είναι πάντα ευκολότερη.» 

Εκτός από την συγγραφέα για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βασιλική Κούργια (Διατροφολόγος) και η Αγγελική Αργυροπούλου. 

 

από το οπισθόφυλλο

«Αυτή είναι η αρρώστια μας. Ο διαχωρισμός του μυαλού, που σταματάει πια να δουλεύει αρμονικά και ακέραια. Από τη μία ένα συναίσθημα που θέλει και χρειάζεται, από την άλλη μια λογική που επιβάλλει και επιβάλλεται. Στη μέση «ο μεσάζων», μια συνείδηση που προσπαθεί να βρει τη λύση, το πώς θα συνεργαστούν οι δύο αυτοί ισχυροί αρχηγοί. Ο τελευταίος, εν τέλει, κλονίζεται. Αρρωσταίνει. Μεταμορφώνεται και επιτίθεται... Γίνεται ένας δεύτερος εαυτός. «Φιγούρα» ονομάστηκε ο δικός μου άρρωστος εαυτός, ως μία πρώτη προσπάθεια να τον διαχωρίσω από αυτό που πραγματικά ήμουν και να καταφέρω να τον αποβάλω». 

Η εμπειρία ενός ανθρώπου που προχωρώντας προς τον θάνατο γύρισε στη ζωή, διανθισμένη από χαρακτηριστικά σκίτσα. Γιατί ο καθένας έχει να νικήσει πολλές μάχες, μα με την εμπειρία της πρώτης, η επόμενη είναι πάντα ευκολότερη. 

 

η συγγραφέας

Η Λουκία Κονιδάρη γεννήθηκε στη Σάμο και κατάγεται από τη Λευκάδα και τα Γιάννενα. Έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στα Γιάννενα, όπου τελείωσε το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων το 2017. 

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό. Φοίτησε στη Σχολή Χορού της Αριστέας Λίτου στα Ιωάννινα ως τα 18 της, ενώ ενδιαμέσως μαθήτευσε για έναν χρόνο στο Εργαστήριο Χορού της Μαίρης Γεροντάρα στη Μύρινα Λήμνου. Κατά τη διαμονή της στη Λήμνο δημοσίευσε άρθρα στην τοπική εφημερίδα «τα Λήμνια». 

Παράλληλα, από το 2015, παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στο Θέατρο «Έκφραση» στα Ιωάννινα για τρία χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού, θεάτρου και χοροθεάτρου. 

Σπουδάζει στην επαγγελματική σχολή χορού της Ραλλού Μάνου και παράλληλα είναι φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Read 127 times

Latest from Super User