Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 18:29

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Ακριτίδη, "Πλεκτάνη εξ αίματος", στην Ξάνθη, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Written by
194
Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Ακριτίδη, "Πλεκτάνη εξ αίματος", στην Ξάνθη, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Ξάνθης και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του συγγραφέα, Αλέξανδρου Ακριτίδη:

«Πλεκτάνη εξ αίματος»

Το Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2018, στις 7:00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης» (Ορφέως και Πινδάρου, Παλιά Ξάνθη).

Το βιβλίο προλογίζουν:
Στρώλη Βασιλική, Ιστορικός - MSc "Δημιουργική Γραφή"
Μπάτζιος Βασίλης, Mέλος ομάδας δημιουργικής γραφής Ξάνθης
Μπουζάρας Δημήτρης, Συγγραφέας - Μέλος ομάδας δημιουργικής γραφής Ξάνθης

Κείμενο οπισθόφυλλου.

Ένας αυταρχικός πατέρας. Μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη. Μια άστοργη λύση για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού… Η περιπετειώδης πορεία της Μελίνας που, παρά τις πληγές του παρελθόντος, γυρίζει με αισιοδοξία τις νέες σελίδες της ζωής της σε έναν ξένο τόπο. Ώσπου… το παρελθόν επιστρέφει  δριμύτερο για να πάρει το αίμα του πίσω. Κι όταν αναζητείται η δικαίωση, η προσφυγή σε μια «πλεκτάνη» μοιάζει ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε να πληρώσουν κάποιοι τις αδίστακτες πράξεις τους. Θα γίνει το εφαλτήριο για μια μεγάλη αναμέτρηση με ανάλγητους κι επικίνδυνους ανθρώπους. Αποτελεί ωστόσο η εκδίκηση τον σωστό τρόπο αντίδρασης για τον άνθρωπο; Μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που να σβήνει μεμιάς τις παλιές πληγές της καρδιάς ή είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα; Είναι άραγε όλα όπως φαίνονται ή πίσω από την επιφάνεια κρύβονται σκοτεινότερα σχέδια;

Η «Πλεκτάνη εξ αίματος» αποτελεί μια σπουδή στις ανθρώπινες σχέσεις, δοκιμάζοντας παράλληλα με ρεαλισμό χαρακτήρες και προθέσεις. Μέσα από τις εμπειρίες της ηρωίδας Μελίνας, εξετάζεται το διαχρονικό δίλημμα αν ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να συγχωρεί σε βάθος ή αν πρέπει να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Read 194 times

Latest from Super User