Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 17:18

ΑΣΜΑΤΑ ΝΕΚΡΙΚΑ / Ποίησις / Το νέο βιβλίο του Πάνου Χατζηγεωργιάδη

Written by
289
ΑΣΜΑΤΑ ΝΕΚΡΙΚΑ  / Ποίησις / Το νέο βιβλίο του Πάνου Χατζηγεωργιάδη

ΑΣΜΑΤΑ ΝΕΚΡΙΚΑ 

Ποίησις 

Δύο λόγια για το έργο 

Ως "Άσματα Νεκρικά” τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Μουσικοσυνθέτη, λογοτέχνη και δημοσιογράφου κ. Πάνου Χατζηγεωργιάδη.

 Μορφολογικά αποτελείται απο είκοσι έξι ποιήματα έμμετρου ύφους, ενός εώς τεσσάρων στροφών. Ενοιολογικά ομοιάζει με παλαικού τύπου ποιηση ορμώμενη εκ του 19ου αιώνος, αλλά με σαφείς αναφορές στο σήμερα.

 Νεκρές παρθένες κόρες, τάφοι, φαντάσματα, Δούκισσα της Πλακεντίας, βρυκόλακες, η στιγμή η επί της κλίνης του θανάτου, απολογισμός της ζωής, προβληματισμός.

Όλα αυτά τα σχήματα, τα παρμένα απο άλλες εποχές αλλα πάντοτε διαχρονικά, βασισμένα στο λατινικό ρητό MEMENTO MORI χρησιμοποιούνται με έναν και για έναν σκοπό.

Την πνευματική αφύπνιση, την αντίδραση ενάντια στον υλισμό της τεχνολογικής μας εποχής και την αλλαγή των προτεραιοτήτων όπου έχει φέρει στις μέρες μας. Αλλαγή η οποία έχει καταβαραθρώσει την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

 Ως σημείον πνευματικής αντιστάσεως στον υλισμό λοιπόν συνετέθει το παρόν μικρό σε όγκο μα ευελπιστεί κάποιος δυνατό σε ποιότητα πόνημα τον Φεβρουάριο του 2017 και έλαβε μορφή πιο συγκεκριμένη τον Σεπτέμβριο του 2018.

Είθε το νόημα αυτής της προσπάθειας να μπορέσει να γίνει κατανοητό στις μέρες μας. Ένα μήνυμα της μνήμης θανάτου, της πεπερασμένης μας ύπαρξης μέσα στο διάβα του χρόνου και της αιωνιότητος που το έχουμε ανάγκη περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο. 

Σύντομο βιογραφικό 

Ο Πάνος Χατζηγεωργιάδης είναι μουσικοσυνθέτης, μέλος της Performing Rights Society του Λονδίνου. Ασχολείται επίσης ως πάρεργο με την Λογοτεχνία με παρουσία και βραβεύσεις εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Δημοσιογραφεί επί δεκαετία. Ασχολείται επίσης με την πολιτική θεωρώντας πως η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι απλό δικαίωμα του ενεργού πολίτη μα και καθήκον.

Read 289 times

Latest from Super User