Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 17:23

Παρουσίαση 10/11/18 (Αθήνα): Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων (Τζούλι Τσενέ).

Written by
150
Παρουσίαση 10/11/18 (Αθήνα): Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων (Τζούλι Τσενέ).

Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων (Τζούλι Τσενέ)

Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Αθήνα

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Τζούλι Τσενέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων». 

Ένας αγγελικά ανθρώπινος κόσμος, γεμάτος συναισθήματα και δίψα για ζωή! Μία συλλογή ιστοριών που καθηλώνει!! 

Εκτός από τη συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κύριος Γιώργος Βορέας-Μελάς (Επιμελητής του βιβλίου) και ο κύριος Γεράσιμος Δούκας (Εικονογράφος του βιβλίου). Αποσπάσματα θα αναγνώσει η κυρία Βίκυ Δρίβα (Ηθοποιός). 

Από το οπισθόφυλλο

Άγγελοι, άγγελοι πολλοί, γέμισε ο κόσμος πάλι αγγέλους. Άγγελοι που γελάνε όλο νόημα, άγγελοι που κλαίνε από τύψεις. Άγγελοι φοβισμένοι, ανήμποροι να πιστέψουν στα φτερά τους. Άγγελοι δίχως πρόσωπο, μα μόνο μ' ένα ζευγάρι μάτια. Άγγελοι όπως πάντοτε ξυπόλυτοι και με τα χρυσοκέντητα άμφιά τους ξεσχισμένα. Άγγελοι παραστάτες, άγγελοι εκδικητές, θανάτου άγγελοι και άγγελοι-σωτήρες. 

Στα Μπαράκια των ξυπόλυτων αγγέλων οι πρωταγωνιστές είναι άγγελοι, λίγο πιο ανθρώπινοι από το αναμενόμενο. Άγγελοι που παλεύουν με τη μοναξιά, την αποξένωση, την αλλοτρίωση, τις υπαρξιακές κρίσεις, υπενθυμίζοντας τη μαγεία της αγάπης και του Μαζί. Άγγελοι που υψώνονται πάνω από τα άπιαστα –μέχρι αποδείξεως του εναντίου– όνειρά τους, απλώνουν τα σπασμένα τους φτερά –ενθύμια πρόσκρουσης– και χαράζουν νέες πορείες στους αιθέρες, με πυξίδα την ελπίδα, τη δύναμη, τη δίψα για ζωή. Στα Μπαράκια των ξυπόλυτων αγγέλων η κάθε πτώση αποτελεί μονάχα αφορμή για μια καινούρια πτήση... 

Κι ανάμεσά τους, ένας άγγελος-τιμωρός. Με τσακισμένα μάτια να διαφεντεύει τα πέλαγα, που γι' άλλη μια φορά αρνήθηκαν να υποταχτούνε.

 Η συγγραφέας 

Η Τζούλι Τσενέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γλωσσολογία. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο φοιτητικό περιοδικό Καλειδοσκόπιο, ενώ διατέλεσε αρχισυντάκτρια στην ετήσια έκδοση Φοιτητικός Συνοδηγός 2005. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λογοτεχνικής επιμέλειας κειμένων, έχει συμμετάσχει στο Εργαστήρι Δραματουργίας και Θεατρικού Αναλογίου Μυθογραφίες και δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη με τη συγγραφή. Τον Δεκέμβριο του 2017 το παραμύθι της Αστροφώτιστη Μελωδία προβλήθηκε σε βίντεο του Γ. Δούκα στα πλαίσια της παράστασης Κόκκινη κλωστή δεμένη... στις Πολιτιστικές Απόπειρες τυλιγμένη (Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης). Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη της συλλογή διηγημάτων Μετείκασμα από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

Read 150 times

Latest from Super User