Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 17:29

Παρουσίαση Βιβλίου "Ένας κόσμος που χάθηκε", 15/11 στο Σπίτι της Κύπρου

Written by
200
Παρουσίαση Βιβλίου "Ένας κόσμος που χάθηκε", 15/11 στο Σπίτι της Κύπρου

 Παρουσίαση βιβλίου της Τούλας Χατζηκωστή 

Ένας κόσμος που χάθηκε

Γλυκόπικρες Αναμνήσεις από την Κύπρο του χθες            

Το Σπίτι της Κύπρου, οι Εκδόσεις Γερμανός και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), παρουσιάζουν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα). το βιβλίο της Τούλας Χατζηκωστή Ένας κόσμος που χάθηκε. 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Κυριάκος Κενεβέζος. 

Εισαγωγική ομιλία από τον κύριο Ανδρέα Γερμανό. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) και η Ψυχολόγος, Πρόεδρος Ιδρύματος Πολιτισμού «Ανδρέας Λεντάκη» κυρία Έφη Λεντάκη. 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κυρία Μιμή Ντενίση. 

Αντιφώνηση από τη συγγραφέα κυρία Τούλα Χατζηκωστή. 

Μέσα από τα προσωπικά βιώματα, διηγήσεις παππούδων, συγγενών και άλλων, η συγγραφέας ζωντανεύει τον κόσμο της Κύπρου από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι το 1974. Εν μέρει προσωπικό ημερολόγιο, εν μέρει αυτοβιογραφία, αλλά κυρίως κατάθεση ψυχής, το αφήγημα αυτό αναπλάθει μοναδική εποχή που δεν υπάρχει πια. Οι γλυκόπικρες αναμνήσεις από τη ζωή της συγγραφέως γίνονται το νήμα που συνδέει αρμονικά ιστορίες, περαστικά και καθημερινές σκηνές από έναν κόσμο πιο απλό, πιο αγνό, πιο γνήσιο. 

Η Τούλα Χατζηκωστή είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχιακές σπουδές στο Institute of Education  του University of London. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση της Κύπρου για 30 χρόνια. 

18 Οκτωβρίου 2018

Read 200 times

Latest from Super User