Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 21:09

7 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Written by
376
7 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

 Σας ενημερώνουμε για 7 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Στη σειρά Δοκίμια (Κινηματογράφος) κυκλοφορεί ο 3ος τόμος της ενότητας ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ:

Ακίρα Κουροσάβα -ο "Σαίξπηρ" του σινεμά, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, και σε αρχισυνταξία Νέστορα Πουλάκου και Κ. Μπλάθρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Ιάπωνα σκηνοθέτη. Για το δελτίο τύπου ανατρέξτε εδώ

Στη σειρά Ελληνική Λογοτεχνία κυκλοφορούν:

Απόντες στα όνειρα, συλλογή διηγημάτων της συγγραφέως των best sellers Ιφιγένειας Τέκου. 12 διηγήματα για την απώλεια. Άνθρωποι καθημερινοί βλέπουν τη ζωή τους να αναποδογυρίζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Πενθούν για όσα έχασαν∙ αγαπημένους, πατρίδα, φήμη, ομορφιά, μνήμη, αξιοπρέπεια, ελπίδα, αρτιμέλεια, νιάτα. Χάνοντας ό,τι αξίζει για εκείνους, χάνουν τον ίδιο τους τον εαυτό... γίνονται απόντες ονείρων. Για το δελτίο τύπου ανατρέξτε εδώ.  

Η σεληνιακή όψη του άντρανουβέλα της Χριστίνας Παναγιώτας Γραμματικοπούλου. Η Θώμη και η Χρύσα. Δυο καθημερινές γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη. Πλαισιωμένες από οικογένεια, φίλους, συναδέλφους και εραστές. Αγωνίζονται – η καθεμία στο δικό της μικρόκοσμο, η καθεμία με τον τρόπο της. Παλεύουν με τους άλλους, τις συνθήκες, τα προβλήματα και τους εαυτούς τους – με την κούραση, τα τραύματα, τις αναμνήσεις. Μέχρι που η πανσέληνος θα οδηγήσει στη γιατρειά... Για το δελτίο τύπου ανατρέξτε εδώ.  

Στη σειρά Ελληνική Ποίηση κυκλοφορεί:

Οι σκιερές γωνιές του μυαλού του Γ.Ε. Αναστασάκη. Πρωτοεμφανιζόμενος ποιητής από το Ηράκλειο της Κρήτης. Για το δελτίο τύπου ανατρέξτε εδώ

Στη σειρά Ποίηση απ' όλο τον κόσμο κυκλοφορεί:

Επιφάνεια επαφής/Ρητορική του Ισπανού ποιητή Ρομπέρτο Γκαρσία ντε μέσα, σε μετάφραση Άτης Σολέρτη. Είναι το δεύτερο ποιητικό βιβλίο του που κυκλοφορεί στα ελληνικά. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν το θεατρικό του έργο Άμλετ Post Scriptum. Για το δελτίο τύπου ανατρέξτε εδώ.  

Στη σειρά Ανθολογίες νέων ποιητών κυκλοφορεί:

Ανθολογία νέων Ισπανών Ποιητών, σε ανθολόγηση-μετάφραση Άτης Σολέρτη. Πρόκειται για το 4ο βιβλίο της πανευρωπαϊκής σειράς ανθολογιών νέων ποιητών, που επιμελούνται οι εκδόσεις Βακχικόν. Τα βιβλία είναι δίγλωσσα, κυκλοφορούν και στις δύο χώρες, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου των χωρών αυτών. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο www.youngpoets.eu.  Για το δελτίο τύπου ανατρέξτε εδώ.  

Στη σειρά Ξένο Θέατρο κυκλοφορεί;

Άννα Βάις του Μάικ Κάλεν, σε μετάφραση Νότη Παρασκευόπουλου. Η Άννα Βάις είναι μία υπνοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στο Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων. Μέσα από τις συνεδρίες της με την 20χρονη Λιν, επαναφέρει στη μνήμη της νεαρής κοπέλας μια ιστορία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της. Συνέβη; Όταν η Λιν αντιμετωπίζει τον πατέρα της, Ντέιβιντ, ο ίδιος υπερασπίζεται σθεναρά την αθωότητά του. Όλα θα κριθούν στο τέλος.  Για το δελτίο τύπου ανατρέξτε εδώ.

 

Read 376 times

Latest from Super User