Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 19:01

Παρουσίαση 20/12/18 Θεσσαλονίκη: Σκιές της Αντίπερα Όχθης, Κωνσταντίνος Ανυφαντής.

Written by
186
Παρουσίαση 20/12/18 Θεσσαλονίκη: Σκιές της Αντίπερα Όχθης, Κωνσταντίνος Ανυφαντής.

Παρουσίαση 20/12/18 Θεσσαλονίκη: Σκιές της Αντίπερα Όχθης, Κωνσταντίνος Ανυφαντής.

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Κώστας Ανυφαντής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Σκιές της Αντιπέρα Όχθης». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Καφέ Bazaar, Παπαστάμκου 34 στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 19:30.

 Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Έλσα Παζολίδου (επιμελήτρια κειμένων-διαχειρίστρια ομάδων Elsa's and Lia's Βooks & Βιβλιοεξάρτηση), η Νικολία Πανίδου (συγγραφέας), η Σωσσάνα Μανουσαρίδου (ερευνήτρια - YouTuber) και ο Αλκιβιάδης Αϊβάζης (ερευνητής). Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η Ζωή Βαλιώτη (ηθοποιός).

Από το οπισθόφυλλο

Νεκροί που γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις, σπίτια που αντί για χαρά δίνουν απλόχερα τον θάνατο, παράξενοι δρόμοι που φημίζονται για τις παραφυσικές ιδιαιτερότητές τους...

Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις μία συλλογή από 16 ανατριχιαστικές ιστορίες, εμπνευσμένες από κλασσικούς ή και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς αστικούς θρύλους.

Από το μακάβριο σανατόριο της Πάρνηθας και το νεκροταφείο του Αμαρουσίου, μέχρι τη μυστηριώδη λίμνη της Καστοριάς και τις άγνωστες παραδόσεις του ομιχλώδους Έβρου.

Τα μικρά παιδιά άκουγαν, κάποτε, τα παραμύθια της γιαγιάς τους. Έχοντας πλέον μεγαλώσει, εξακολουθούν να ανατριχιάζουν με τη σκοτεινή νεομυθολογία του τόπου μας.

Ο συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Ανυφαντής γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά από λίγες μέρες παραμονής του στην πρωτεύουσα μετακόμισε στην Άρτα. Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια και στα 23 του επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Σήμερα εργάζεται στο Δημόσιο.

Το παρόν του βιβλίο αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Αγαπάει τα ταξίδια και λατρεύει να εξερευνά την άγνωστη Ελλάδα, τους θρύλους και τις παραδόσεις της.

 

Read 186 times

Latest from apostaktirio team