Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 18:52

Εκδόσεις «ΕΚΑΤΗ» / «Μαργαρίτα, γης Μαδιάμ!», Ρασβίτσου Τζώρτζια

Written by
212
Εκδόσεις «ΕΚΑΤΗ» / «Μαργαρίτα, γης Μαδιάμ!», Ρασβίτσου Τζώρτζια

Εκδόσεις «ΕΚΑΤΗ», Χ. Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

3ης Σεπτεμβρίου 91 Αθήνα, 10434, 

Τηλ.: 210-8837343, 210-8665456,  

http://ekati.gr/ 

Τίτλος:  «Μαργαρίτα, γης Μαδιάμ!»

Ρασβίτσου Τζώρτζια

Έτος 1ης  Έκδοσης: 2018

Αριθμός Σελίδων: 112 (εκατόν δώδεκα).

Τιμή (χωρίς Φ.Π.Α.):  10,00 €

Κατηγορία:         Ελληνική λογοτεχνία

ISBN: 978-960-408-246-9 

Στα χρόνια της επταετίας, ένα παιδί μεγαλώνει στην ελληνική επαρχία. Η πεντάχρονη Μαργαρίτα περιγράφει την καθημερινότητά της, επικρίνοντας με τη λογική της τα στερεότυπα της εποχής.

Μία θρησκευόμενη γιαγιά, η γιαγιά Μαργαρίτα, που έχει χόμπι να παρακολουθεί δίκες, έχει αναλάβει τη διαπαιδαγώγησή της πάνω στα ελληνοχριστιανικά πρότυπα, που η Μαργαρίτα κωδικοποιεί και ερμηνεύει με τον τρόπο της. Μια αληθινή εικόνα της ελληνικής επαρχίας στα χρόνια της Χούντας, όπου παπάδες, νταβατζήδες, σινεμά, γείτονες, αστυνομία, ζητιάνοι (κάθε είδους), μητέρες εξόριστων, μητέρες οικονομικών μεταναστών, δίνουν το παρόν στην καθημερινότητά της. Παρεμβάλλονται έξι ασφυκτικοί μονόλογοι των γονιών της Μαργαρίτας, σύντομα μακροβούτια στον σκοτεινό κόσμο των ανικανοποίητων ενηλίκων. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην παιδική λογική και τον ενήλικο παραλογισμό. Κάθε κεφάλαιο αποτελεί και ένα θέμα συζήτησης. Ένα ευχάριστο κριτικό αφήγημα στον συντηρητισμό και στους εκπροσώπους του, που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. 

(Η Τζώρτζια Ρασβίτσου είναι συμβολαιογράφος. Άρθρα της, κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, δημοσιεύονται συχνά στην εφημερίδα «Η Αυγή», στο «Κουτί της Πανδώρας» και στο Lesvosnews.net καθώς και σε άλλες ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες. Ζει και εργάζεται στη Λέσβο.)

 

Read 212 times

Latest from Super User