Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 20:32

Παρουσίαση του παραμυθιού «Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες» της Βασιλικής Κατσαρέλια στην Αλεξάνδρεια, Κυριακή 27/1

Written by
857
Παρουσίαση του παραμυθιού «Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες» της Βασιλικής Κατσαρέλια στην Αλεξάνδρεια, Κυριακή 27/1

Την Κυριακή 27/1 και ώρα 6:30 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού «Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες» της Βασιλικής Κατσαρέλια , στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντιστάσεως 42.

Για το παραμύθι θα μιλήσουν:
ο Αλέξανδρος Ακριτίδης συγγραφέας, η Κωνσταντία Κυροπούλου Προϊσταμένη διεύθυνσης παιδικής φροντίδας και προστασίας 3ης ηλικίας του οργανισμού προσχολικής μέριμνας δήμου Αλεξάνδρειας, η Χριστίνα Κεϊσογλου φιλολόγος. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα ακολουθήσει παιχνίδι με τα αστέρια!

Το παραμύθι της Βασιλικής Κατσαρέλια μέσα από την πλούσια εικονογράφηση του και την όμορφη ιστορία του διδάσκει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα στην καθημερινή ζωή τους. Σε πρώτο επίπεδο αναφέρεται σε κάτι απλό όπως την τακτοποίηση των παιχνιδιών τους, αφού τελειώσουν την ενασχόληση μαζί τους. Σε δεύτερο όμως επίπεδο με την χρησιμοποίηση συμπαντικών συμβόλων όπως τα αστέρια και το φεγγάρι ως μέσα του διδακτικού μηνύματος υποδεικνύει ότι η υπευθυνότητα είναι αρωγός και σε πολύ ευρύτερα θέματα της ζωής του ανθρώπου.

Read 857 times

Latest from Super User