Print this page
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 19:49

Έχω Λόγο της Χριστίνας Κυριακίδου (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 19:00)

Written by
331
Έχω Λόγο της Χριστίνας Κυριακίδου (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 19:00)

Έχω Λόγο (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 19:00)

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή έχουν τη χαρά να σας παρουσιάσουν ένα νέο, εξαιρετικό κείμενο, μία νουβέλα με κοινωνικό παλμό, το πρώτο συγγραφικό έργο της νεοανερχόμενης συγγραφέα Χριστίνας Κυριακίδου, με τίτλο "Έχω Λόγο".

Ένα βιβλίο εμφατικά επίκαιρο, ένα βιβλίο καθρέφτης της ζωής, όπου δύο από τις πλέον σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες, η μονογονεϊκότητα και η μάχη κατά του καρκίνου, συναντιούνται στο ίδιο λογοτεχνικό κείμενο και συνομιλούν ελεύθερα σε α΄ πρόσωπο. Ένα ημερολόγιο που δημοσιεύεται, μια αφήγηση που συγκλονίζει, μία γλώσσα που καθηλώνει.

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή σας καλούν να βιώσετε τη μοναδική αυτή λογοτεχνική εμπειρία με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00 στο café Θέα/tro, άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκτός από τη συγγραφέα οι:

- Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη, Δικηγόρος-Εργατολόγος

- Κλέαρχος Σαματουλάκης, Σύμβουλος ψυχικής υγείας-Συγγραφέας

Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου.

Σας περιμένουμε!

Από το οπισθόφυλλο

[...Και να που η ώρα αυτή έφτασε. Μια ώρα, που ποτέ να µην ερχόταν. Κείµενα, που ποτέ να µη µε αξίωνε ο Θεός να διάβαζα, αν επρόκειτο να την έχανα. Σκέψεις της, που σαν διαθήκη καλούµαι τώρα να δημοσιεύσω κατά παραγγελία της.]

Η ιδιότυπη δηµοσίευση του ηµερολογίου της Νόρας φέρνει στο φως τους κλυδωνισµούς της ψυχής και της σκέψης µιας νέας γυναίκας που µεγαλώνει µόνη το παιδί της, παλεύοντας να ισορροπήσει ανάµεσα στη δυσκολία και την αγωνία, την απόγνωση και την ελπίδα, τη λογική και το συναίσθηµα, τη ζωή και τον θάνατο.

Μία εξοµολόγηση-οδοιπορικό στον κόσµο των ιδεών και των συναισθηµάτων µιας γυναίκας που διεκδίκησε τη ζωή και πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της µέσα από τη µητρότητα και την καταξίωση, αντιµαχόµενη τις δοκιµασίες της τύχης, που σαν αντίζηλος των αντοχών της επίµονα την προκαλούσαν.

Ένας εσωτερικός µονόλογος σε ανοιχτή ακρόαση, ένας λόγος που είχε τον λόγο του να ακουστεί µέσα από την προσωπική γραφή της Νόρας.

Ένας λόγος αφορµή για προσωπική ενδοσκόπηση και συναισθηµατική ανασύνταξη.

Η συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριακίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα, απ' όπου και ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως υπεύθυνη διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε αλλοεθνείς.

Λάτρης της ελληνικής γλώσσας, ασχολήθηκε συστηματικά με τη φιλολογική επιμέλεια λογοτεχνικών κειμένων, υπήρξε για πολλά χρόνια ειδική σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως ιστορικός – ερευνητής, αναπτύσσοντας παράλληλα συνεργασίες και με άλλους φορείς σε επίπεδο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έρευνας.

Σήμερα, ύστερα από ολιγόχρονη απουσία στη Θεσσαλονίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επέστρεψε στη γενέτειρά της, όπου και εργάζεται ως δικαστική υπάλληλος. 

Το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα με τίτλο «Έχω λόγο» συνιστά για την ίδια την εκτόνωση της συσσωρευμένης ανάγκης της για μια ελεύθερη κατάδυση στα απύθμενα βάθη του νου και της ψυχής.

Read 331 times

Latest from apostaktirio team