Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 21:46

Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Written by
150
Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Γρ. Αυξεντίου 26, Ιλίσια). Ο συγγραφέας θα μας ξεναγήσει στην αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης που αλλάζει. Θα ακολουθήσει προβολή ψηφιακού υλικού και συζήτηση με τους αναγνώστες. 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Πιατά ΣΙΝΕ ΛΑΥΚΟΣ τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (Αβέρωφ 16, Καβάλα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Θοδωρής Γκόνης 

και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.  

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Πιατά ΣΙΝΕ ΛΑΥΚΟΣ

την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Public της Τσιμισκή (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης 

και Καθηγητής-Συγκοινωνιολόγος στο ΑΠΘ Σπύρος Βούγιας και ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας. Ο Δημήτρης Πιατάς θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. 

 Oι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε συνεργασία με το FLIX, σας προσκαλούν σε ένα λογοτεχνικό και κινηματογραφικό αφιέρωμα στον ΔΡΑΚΟΥΛΑ του Bram Stoker την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 6:30 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).  Ο ιδιοφυής Ιρλανδός συγγραφέας, αξιοποιώντας τη μακραίωνη παράδοση γύρω από τον Δράκουλα της Τρανσιλβανίας, εκδίδει το 1897 το οµώνυµο αριστούργηµά του, το οποίο έχει επηρεάσει όσο λίγα τη σύγχρονη κουλτούρα και έχει γνωρίσει πάµπολλες κινηµατογραφικές µεταφορές. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μεταφραστής του έργου Βασίλης Κιμούλης, η κριτικός λογοτεχνίας Τίνα Μανδηλαρά και ο συγγραφέας και επιμελητής της σειράς «Μεγάλες Αφηγήσεις»  Δημήτρης Στεφανάκης. 

 Για την εμβληματική μορφή του Δράκουλα, την αισθητική και θεματική επιρροή του στην ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Γιώργος Νούσιας και ο κριτικός κινηματογράφου και συντάκτης του FLIX Γιώργος Κρασσακόπουλος. 

Το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Πέτρου Τατσόπουλου Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΛΥΠΑΤΑΙ την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 8 μ.μ., στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Ιωάννου Καρτάλη 1, Βόλος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ζέττα Μ. Μακρή, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, πρώην Υφυπουργός Υγείας και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα. Το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, το NTORE SYMPOSIA και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Τάκη Θεοδωρόπουλου ΣΕΛΑΝΑ. Το μυθιστόρημα του Παρθενώνα την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο NTORE SYMPOSIA (Πλατεία Ελευθερίας), στο Ηράκλειο Κρήτης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Χριστίνα Αλεξάκη, φιλόλογος, ο Γιάννης Νταγιάννης, παιδίατρος-νεογνολόγος, και ο Σταύρος Σηφάκης, μαιευτήρας-γυναικολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.  Το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Πέτρου Τατσόπουλου Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΛΥΠΑΤΑΙ την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 57, Λάρισα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκηςκαι ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.   

Το βιβλιοπωλείο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε ένα διαδραστικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 8:30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ρήγα Φεραίου 25, Ηλιούπολη). Οι συγγραφείς Τατιάνα Αβέρωφ, Χίλντα Παπαδημητρίου και Χρύσα Σπυροπούλου θα μυήσουν τους φίλους της αστυνομικής λογοτεχνίας στα μυστικά της, θα συζητήσουν για τα είδη και τη μεθοδολογία της συγγραφής έργων του είδους, και θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες να συνθέσουν τη δική τους αστυνομική ιστορία. 

Το βιβλιοπωλείο ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα βιωματικό εργαστήριο βασισμένο στο βιβλίο της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου ΟΤΑΝ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΡΟΛΟ 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ι. Πασαλίδη 44-46, Καλαμαριά). Το εργαστήριο εμψυχώνουν και συντονίζουν η Άβρα Αυδή και η Μελίνα Χατζηγεωργίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 454050

 Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε συζήτηση με αφορμή το παιδικό βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ; το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο café του βιβλιοπωλείου ΙANOS (Σταδίου 24, Αθήνα). Ένα βιβλίο για ώριμα παιδιά και ανώριμους γονείς. Μια τρυφερή και αποκαλυπτική ιστορία για τις εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ μιας μητέρας και ενός παιδιού υπό το βάρος της καθημερινότητας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ο εικονογράφος του βιβλίου Νικόλας Ανδρικόπουλος και η Κατερίνα Καλλιακούδη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 

Το βιβλιοπωλείο ΙΔΙΩΝΥΜΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Ακρίβου ΓΑΛΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Κοραή 11, Κορυδαλλός).  Με τον Κώστα Ακρίβο συνομιλεί ο κριτικός λογοτεχνίας Γιώργος Ν. Περαντωνάκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα. 

 Εκδηλώσεις για παιδιά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας»του Ίνγκο Ζίγκνερ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ 

το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με τον δράκο Καρύδα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος πού θα βρεθείς. 

Μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις εποχή, χώρα ή... πλανήτη. Αν είσαι γενναίος και σου αρέσει η περιπέτεια, έλα να ζήσουμε μαζί μία από τις παράξενες περιπέτειες του δράκου Καρύδα. Μπορεί να βρεθούμε Στην εποχή των δεινοσαύρων ή να κάνουμε ένα Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Και φυσικά μπορεί να ζήσουμε μια Περιπέτεια στους Ινδιάνους! Η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι θα σε περιμένει. 

Βάλε άνετα ρούχα, φόρα την καλύτερή σου διάθεση, οπλίσου με θάρρος και έλα! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Για παιδιά από 5 ετών 

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Στέργιας Κάββαλου Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι). Η συγγραφέας Στέργια Κάβαλλου θα είναι εκεί για να σου διηγηθεί τη ζωή του 11χρονου Κωστή που αλλάζει μέσα σε ένα καλοκαίρι, αφού από κάτοικος Παγκρατίου γίνεται κάτοικος Αβινιόν. Ο οδοντίατρος μπαμπάς του πιστεύει ότι στη Γαλλία θα είναι καλύτερα για όλη την οικογένεια. Άποψη με την οποία δεν συμφωνεί ο Κωστής, αφού δεν θέλει να χάσει ούτε το δωμάτιο ούτε τους κολλητούς του. Αυτό όμως που φοβάται περισσότερο είναι μήπως χάσει τις λέξεις του. Για να τα καταφέρει, θα επινοήσει ένα παιχνίδι γραφής που μέρα τη μέρα θα απλωθεί σε όλη την πόλη. Ακολούθησέ τον! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!

Για παιδιά από 8 ετών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην παράσταση κουκλοθέατρου ΠΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΛΑ βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων της Λίνας Σωτηροπούλου το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 11 το πρωί, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου, Παιδικό Τμήμα (Κοντόπουλου 13). Η Λόλα έχει παράξενες ιδέες. Τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα. Και κάπως έτσι μπλέκουν οι δυο τους σε απίθανες περιπέτειες... Διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες, όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και φυσικά ...να γελάσουν!

Κείμενο: Λίνα Σωτηροπούλου

Διασκευή / Σκηνοθεσία:

Χρήστος Χριστόπουλος / Θεατρική Ομάδα «Ανεμόμυλοι»

Επιμέλεια κίνησης: Έλιο Φοίβος Μπέικο

Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού

Διάρκεια: 40 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη ΤΟ ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ 

το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο παιδικό τμήμα του Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310). 

Μέχρι σήμερα μαθαίνατε για τα προκομμένα μυρμήγκια, εκείνα που δουλεύουν ασταμάτητα για να βάζουν στην άκρη τις προμήθειες για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα... Ξεχάστε ό,τι ξέρατε - ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον Ζήση, το πιο τεμπέλικο έντομο σ' ολόκληρη τη φύση! Αυτό το μυρμήγκι δεν είναι σαν τα άλλα, αγαπάει την ξάπλα και την καλοπέραση. Μέχρι που..., δεν θα σας πούμε όμως άλλα. Ελάτε να γνωρίσουμε καλύτερα τον γοητευτικό αυτό ήρωα, αλλά και τους όμοιούς του, να παίξουμε μυρμηγκοπαιχνίδια και να διασκεδάσουμε! Σίγουρα ο Ζήσης θα μας δείξει τον τρόπο να περάσουμε κι εμείς τόσο καλά όσο κι εκείνος...ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

Για παιδιά από 3 ετών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Νίκολα Κίνεαρ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΘΑΡΡΟΣ την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 11:30 το πρωί, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Καζαντζή 25, Αγρίνιο). Μπορεί ένα κουνέλι που δεν τολμάει να βγει από το σπίτι του να δείξει μια στάλα θάρρος; Ο Λόγκαν ξεκινάει για την πρώτη του περιπέτεια, και δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος γι' αυτό. Έξω όμως τον περιμένει ένας εκπληκτικός κόσμος, αρκεί να βρει το κουράγιο να τον ανακαλύψει... Μια αστεία αλλά και ενθαρρυντική ιστορία, που δείχνει ότι όλοι είμαστε πολύ πιο γενναίοι απ' όσο νομίζουμε. Η μουσικός Μαίρη Τσιρώνη θα αφηγηθεί την ιστορία με δραστηριότητες για τη μαμά και το παιδί. 

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για παιδιά από 4 ετών

Read 150 times

Latest from apostaktirio team