Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 17:51

Παράθυρο στην ύπαρξη (Αγρίνιο, Σάββατο 2 Μαρτίου, 18:30)

Written by
255
Παράθυρο στην ύπαρξη  (Αγρίνιο, Σάββατο 2 Μαρτίου, 18:30)

Παράθυρο στην ύπαρξη

(Αγρίνιο, Σάββατο 2 Μαρτίου, 18:30)

Οι Εκδόσεις Πηγή, ο Μορφωτικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμαρούλας Αγρινίου και η συγγραφέας Νικολέττα Δανιά σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Παράθυρο στην Ύπαρξη».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ολυμπία Κανιώτη (Αστυνομικός- ποιήτρια). Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι : Έφη Μάνου-Σεϊτανίδη (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) και Χαρίλαος Σανδαλίδης (Δάσκαλος). Θα συνοδεύσει με την κιθάρα του ο Νίκος Δημούσης (Μουσικός-Εκπαιδευτικός).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Μορφωτικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Καμαρούλας στο Αγρίνιο, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 18:30.

Σας περιμένουμε!

Από το οπισθόφυλλο

Είναι βράδυ αφέγγαρο κι απ' τη χαραµάδα του παραθύρου εισβάλλει ξάφνου µια ακτίνα φωτός. Μεταµορφώνεται σε αστραφτερό άγγελο και µιλά:

«Μην τροµάζεις. Είµαι η ακτίνα του ήλιου που κατάφερε να ξεγελάσει τη νύχτα. Ήρθα να σου θυµίσω πως υπάρχω ακόµη και όταν εκείνος δεν φέγγει πια. Έτσι απρόσκλητη αποφάσισα να σ' επισκεφτώ µέσα από τη γρίλια του παραθύρου σου. Ίσως και όχι εντελώς απρόσκλητη. Ένιωσα πως αποζητούσες να σου φανερωθώ. Ήθελες σ' ένα φύλλο χαρτιού να ξεγεννήσεις όσα έκρυψες µέσα σου βαθιά. Μα δεν πίστευες ότι εκεί βρισκόµουν εγώ. Κι όταν τα δάκρυά σου ξέπλυναν τα µάτια και µπορούσες να δεις καθαρά, είπα πως ήρθε η ώρα αυτά τα µάτια να ντυθούν το φως! Έλα µαζί να γράψουµε όσα οι άλλοι δεν µπορούν να δουν, να δώσουµε πνοή σε όσα πολλοί πιστεύουν πως έχουν πεθάνει. Πάµε να αγγίξουµε την αλήθεια του ταξιδιού που προοριστήκαµε να κάνουµε. Να θυµάσαι πως είµαι µέσα σου ακόµη και όταν δεν µε βλέπεις. Σαν χείµαρρος θα ξεχύνοµαι όταν θα θες να φωτίσεις την πλάση. Σαν θάλασσα απέραντη θα πληµµυρίζω την ύπαρξή σου όταν θα λαχταράς να δοθείς. Κι όσο εσύ δίνεις, τόσο πιο καθάρια θα λούζεσαι από µένα. Γιατί εγώ κι εσύ είµαστε ένα».

Η Συγγραφέας

H Νικολέττα Δανιά του Ανδρέα και της Φωτεινής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καμαρούλα Αγρινίου. Σπούδασε Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε για κάποια χρόνια στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Η τέχνη του λόγου τη συγκίνησε από την πρώιμη παιδική της ηλικία. Το Ανθολόγιο του Δημοτικού τής έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα και από τότε που έμαθε να γράφει, εκφράζεται ποιητικά. Της άρεσε πάντα να δίνει πρωτότυπες και δικές της αναλύσεις στα λογοτεχνικά κείμενα. Η φύση κι ο απλός και φυσικός τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων στο χωριό αποτέλεσαν σταθερή πηγή έμπνευσης για τα δημιουργήματά της. Η αγάπη της κι ο θαυμασμός της για τον Κόσμο και τη Δημιουργία, αλλά και για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη, βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν μέσα από τις λέξεις, που περιπλέκονται μεταξύ τους ρυθμικά.

Read 255 times

Latest from apostaktirio team