Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 21:36

ΙΒΑΡ Ο Νεκρός Πολεμιστής (Αθήνα, Τετάρτη 27 Μαρτίου, 19:00)

Written by
70
ΙΒΑΡ Ο Νεκρός Πολεμιστής (Αθήνα, Τετάρτη 27 Μαρτίου, 19:00)

 

ΙΒΑΡ Ο Νεκρός Πολεμιστής (Αθήνα, Τετάρτη 27 Μαρτίου, 19:00)

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Αριστείδης Νάστος σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος με τίτλο «Ιβάρ ο Νεκρός Πολεμιστής».

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν ο Ορέστης Ίσος (Ιστορικός Ερευνητής), ο Ηνίοχος Χριστόπουλος (Γεωγράφος MSc) και η Διονυσία Τραυλού (Κοινωνιολόγος).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Cafe-Πολυχώρο Αίτιον, στη Τζιραίων 8-10, στην Αθήνα, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 19:00.

Σας περιμένουμε!

Από το οπισθόφυλλο

Ο Ίβαρ είναι ένας νεαρός κάτοικος ενός ειρηνικού χωριού στον ζοφερό Βορρά της Ευρώπης κατά την αυγή του 1ου αιώνα μ.Χ. Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους φιλήσυχους συγχωριανούς του, ο Ίβαρ διαθέτει καρδιά και ψυχή πολεμιστή και το ειρηνικό του χωριό δεν μπορεί να του προσφέρει ό,τι επιζητά.

Κατά συνέπεια, λοιπόν, προκειμένου να αποκτήσει δόξα και φήμη μέσω του σπαθιού, αποφασίζει ενάντια στις συμβουλές των οικείων του να εγκαταλείψει το χωριό και τη ζωή του όπως την ήξερε. Σύντομα, μόλις στην αρχή της περιπέτειάς του, θα συμμετάσχει σε μια μάχη όπου χαρούμενος θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει τον πολεμοχαρή θεό του. Η έκβαση της μάχης αυτής, όμως, θα έχει τελείως απρόοπτα αποτελέσματα για τον ίδιο και τη μετέπειτα πορεία του. Μια πορεία γεμάτη θάνατο, εκπλήξεις και ηθικά σταυροδρόμια, υπό το πέπλο του υπερφυσικού, που ξαφνικά καλύπτει τη νέα πραγματικότητα του πολεμιστή.

Μπορεί ο Ίβαρ να βρει το πεπρωμένο του μετά από εμπειρίες που θα λύγιζαν και τον πιο δυνατό πολέμαρχο, θεούς και δαίμονες;

Ο συγγραφέας

Ο Αριστείδης Νάστος γεννήθηκε στα Ιωάννινα, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1986. Κατάγεται από τον Κερασώνα Φιλιππιάδος του Νομού Πρεβέζης, κι ενώ αρχικά πέρασε ένα διάστημα συνεχών μετακινήσεων, μεγάλωσε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Σπούδασε Γεωγραφία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου και αποφοίτησε το 2010, αλλά ασχολείται με τη μουσική. Εκτός από παράδοση μαθημάτων κιθάρας, συνθέτει και παίζει ένα πλήθος εγχόρδων, από ηλεκτρική κιθάρα μέχρι ιρλανδικό μπουζούκι και μαντολίνο, προσανατολιζόμενος στον χώρο της μέταλ, αλλά και της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής.

Επίσης, ασχολείται με την Ιστορία και τη Γεωπολιτική, όπου ειδικεύεται στο φάσμα της ύστερης Ρωμαϊκής και της Μεσαιωνικής Εποχής, καθώς και του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, γράφοντας κατά καιρούς σχετικά άρθρα και ιστορικές ερευνητικές εργασίες. Στον τομέα της λογοτεχνίας, είτε συγγραφικά είτε ως αναγνώστης, το είδος ενδιαφέροντός του είναι κυρίως αυτό της επικής φαντασίας, της Ιστορίας και του ιστορικού μυθιστορήματος.

Τέλος, γράφει κριτικές κινηματογραφικών έργων και τηλεοπτικών σειρών, καθώς και μουσικών δίσκων σε διαδικτυακά blogs. Σήμερα ζει στην Καλλιθέα Αττικής.

 

Read 70 times

Latest from apostaktirio team