Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 14:24

Ο Μοναχικός Πολεμιστής του Αλέξανδρου Σταματουλάκη, Πρότυπες εκδόσεις Πηγή (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 27 Μαρτίου, 20:00)

Written by
83
Ο Μοναχικός Πολεμιστής του Αλέξανδρου Σταματουλάκη, Πρότυπες εκδόσεις Πηγή (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 27 Μαρτίου, 20:00)

Ο Μοναχικός Πολεμιστής του Αλέξανδρου Σταματουλάκη, Πρότυπες εκδόσεις Πηγή
(Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 27 Μαρτίου, 20:00)

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ (είν' αλήθεια πως δεν ήταν καθόλου μοναχικός τύπος) γεμάτος χαρά και προσμονή έρχεται να σας συναντήσει την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 8 μ.μ. στην Εύξεινο Λέσχη, Λεωφ. Νίκης 13 (επί της παλιάς παραλίας, αριστερά από την πλατεία Αριστοτέλους).

Θα μιλήσουν μερικοί καλοί φίλοι για ο,οτιδήποτε άλλο εκτός από το βιβλίο. Κάποιοι θα διαβάσουν αποσπάσματα και δυο-τρεις μπορεί και να τραγουδήσουν.

Σας περιμένουμε!

Από το οπισθόφυλλο
Στο γοητευτικό φόντο της Νέας Υόρκης ο Άλεξ Κοσμάτος, ο μετέπειτα Μοναχικός Πολεμιστής, στα χέρια του Γιαπωνέζου Ακίρα, απόγονου σαμουράι, ξεμπλέκει με τα φαντάσματα της παιδικής του ηλικίας και μεταμορφώνεται σε νικητή της Ζωής.

Η καθηγήτριά του, η Γαλλίδα Κατρίν, τον μυεί στον έρωτα και στις μεγάλες αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο αδελφικός φίλος του διπλωμάτη πατέρα του, ο Πίτερ Ντράκος, τον οδηγεί στο μαγικό κόσμο της διαφήμισης.

Γυναίκα της ζωής του είναι η δημοσιογράφος Σοφία Αγκουίλε, εγγονή του παλιού μαφιόζου ντον Τζιοβάνι.

Γύρω απ' αυτά τα πρόσωπα στριφογυρίζει ένα πλήθος ξεχωριστών ανθρώπων. Γενναίοι κι έντιμοι σαμουράι. Άγιοι και πολεμιστές της Ανατολής. Μαφιόζοι διψασμένοι για αίμα, χρήμα και εκδίκηση. Γυναίκες φιλόδοξες, σκοτεινές, αλλά και τρυφερές, θεϊκές βγαλμένες από τον αστραφτερό κόσμο της μόδας, των γυναικείων περιοδικών, των επιχειρήσεων και της διανόησης. Έλληνες μετανάστες, φτηνό καύσιμο οι περισσότεροι σε μια αδηφάγα και απάνθρωπη μηχανή του κέρδους. Γνωστοί πολιτικοί, οι «Μεγάλοι» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και οι μεγιστάνες του Τύπου. Ο ελληνικός εμφύλιος -ένας Έλληνας κομμουνιστής, μαθηματικός, που φθάνει στα όρια της τρέλας- ο μακαρθισμός στην Αμερική, ο Κίσινγκερ και ο Μακάριος. Ο λαμπερός και σκληρός κόσμος των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια δυνατή και γοητευτική ιστορία γύρω από την τέχνη της Ζωής.

Οι σημειώσεις-σχόλια στο τέλος του βιβλίου

αποτελούν έναν πολύτιμο οδηγό για καθημερινή δράση.

Ο συγγραφέας
Ο Αλέξανδρος Σταματουλάκης γεννήθηκε, σπούδασε και ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Είναι γιατρός, ειδικός παθολόγος και γιατρός εργασίας σε μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Θήτευσε ως Δήμαρχος Αμπελοκήπων για δώδεκα χρόνια, ενώ συνολικά υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση είκοσι δύο. Επίσης, δραστηριοποιήθηκε -και συνεχίζει- από το 1974 ως κομματικό στέλεχος και μέλος πολιτιστικών και άλλων συλλόγων.

Από τις εκδόσεις iWrite επανακυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο «ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΖ ΑΡΚΟΥΔΑ – ένας πρακτικός οδηγός για να γίνεις Ηγέτης του εαυτού σου και των άλλων». Παρουσιάζει δύο φορές την εβδομάδα (2X75΄) και για δέκα χρόνια την εκπομπή με τίτλο «ΚΑΝ' ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ» σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, με θέματα ηγεσίας, μάνατζμεντ και αυτοβελτίωσης, καθώς και συζητήσεις με διάφορες προσωπικότητες της πόλης -και όχι μόνο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, κυκλοφορεί το προσωπικό του δελτίο επικοινωνίας, το «Κόκκινα ΜΗΝΥΜΑΤΑ στο μπουκάλι», με διάφορα άρθρα και πληροφορίες.

Read 83 times

Latest from apostaktirio team