Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 14:43

Η λίμνη με τις νεράιδες, της Μαρίας Καλατζή (Αθήνα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, 18:30)

Written by
81
Η λίμνη με τις νεράιδες, της Μαρίας Καλατζή (Αθήνα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, 18:30)

Η λίμνη με τις νεράιδες, της Μαρίας Καλατζή
(Αθήνα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, 18:30)

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Μαρία Καλατζή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο "Η Λίμνη με τις Νεράιδες" που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Αίτιον, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 18:30.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Ελισσάβετ Κυρίτση (Δημοσιογράφος) και η Άννα Νικολαΐδη (Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ).

Σας περιμένουμε!

Από το οπισθόφυλλο

Κατά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, μια ομάδα νεράιδων περνά το μυστικό πέρασμα που ενώνει τον νεραϊδόκοσμο με τη λίμνη του βασιλείου των λωτανθών. Ο σκοπός τους είναι να μαζέψουν τα κόκκινα άνθη των λωτών για τη νεραϊδόσκονη και το φεγγαρόνερο, που αποτελεί πηγή δύναμης για τον κόσμο τους. Καθώς χορεύουν ανυποψίαστες, δέχονται επίθεση από την κακόβουλη Κλειώ, η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις νεραϊδένιες δυνάμεις, για να αποκαταστήσει το παραμορφωμένο πρόσωπο της κόρης της. Η Νεφέλη και η Μελένια παγιδεύονται, ενώ η δασκάλα τους Ευρυδίκη μεταμορφώνεται σε βράχο.

Λίγο αργότερα, ο πρίγκιπας Φίλιππος συναντά στη λίμνη τη Νεφέλη, να κλαίει μπροστά στην πετρωμένη δασκάλα της. Συνειδητοποιεί πως είναι η άγνωστη κοπέλα που για ανεξήγητο λόγο έβλεπε στα όνειρά του και ανακαλύπτει πως είναι μια παγιδευμένη νεράιδα. Μαζί θα περάσουν μια παραμυθένια περιπέτεια για να ελευθερωθεί και να επιστρέψει στον νεραϊδόκοσμο.

Ένα μεγάλο μυστικό που καλύπτει το παλάτι θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή του πρίγκιπα. Αυτή τη φορά θα είναι η Νεφέλη που θα τον βγάλει από το αδιέξοδο. Ένας χείμαρρος από αποκαλύψεις, συνωμοσίες και ίντριγκες μέσα στο παλάτι, θα φέρουν στην επιφάνεια μυστικά που θα ταράξουν συθέμελα τη ζωή του.

Η συγγραφέας

Η Μαρία Καλατζή κατάγεται από τη Μυτιλήνη και την Αστυπάλαια. Είναι αγιογράφος και παράλληλα ασχολείται με την ποίηση και τη λογοτεχνία. Μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου μέχρι σήμερα διαμένει μόνιμα με τον σύζυγό της. Είναι μητέρα τριών παιδιών και πρόσφατα απόκτησε το πρώτο της εγγόνι.

Είναι συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα βιβλία φαντασίας και μυστηρίου, ενώ το μεταφυσικό στοιχείο κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλα της τα έργα. Η πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική πεζογραφία έγινε με το μυθιστόρημα «Δύναμη ψυχής» (2007) και ακολούθησε «Το στοιχειωμένο αρχοντικό» (2008). Κατόπιν εκδόθηκε στο Λονδίνο το «Ο θησαυρός του νερού» (2016). Το τέταρτο και πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι το «Η λίμνη με τις Νεράιδες» από τις εκδόσεις Πηγή.

Read 81 times

Latest from apostaktirio team