Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 19:07

Ελληνοαμερικανική Ένωση & Patsi Editiones Limited παρουσιάζουν τη δίγλωσση ποιητική συλλογή του Γεώργιου Παπακώστα Εξουσιαστές-Masters, 28/3

Written by
173
Ελληνοαμερικανική Ένωση & Patsi Editiones Limited παρουσιάζουν τη δίγλωσση ποιητική συλλογή του Γεώργιου Παπακώστα Εξουσιαστές-Masters, 28/3

Εξουσιαστές Masters 

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του 

Γεώργιου Παπακώστα 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Patsi Editiones Limited παρουσιάζει τη δίγλωσση ποιητική συλλογή του Γεώργιου Παπακώστα Εξουσιαστές-Masters. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). 

Τα ποιήματα που περιλαμβάνονται στη ποιητική συλλογή που κυκλοφόρησε πρόσφατα χαρακτηρίζονται από αυθορμητισμό, φυσιολατρική αισιοδοξία και ειλικρινή αγάπη για τον άνθρωπο. Όπως και τα παλιότερα έργα του Παπακώστα, διαπνέονται από ελληνικότητα, την αίσθηση της παράδοσης και τις ανθρωποκεντρικές αρχές της αρχαιοελληνικής παιδείας, δηλαδή την ανάδειξη του αγαθού και του κάλλους. Ο Άγγλος ελληνιστής, μεταφραστής ελληνικής ποίησης, David Connolly, αναφερόμενος στο ποιητικό έργο του Παπακώστα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι φιλόλογοι και οι φιλόσοφοι θα συζητούν και θα ερίζουν για τον φιλοσοφικό στοχασμό και τα βαθύτερα μηνύματα των έργων του ποιητή». 

Ο Γεώργιος Παπακώστας γεννήθηκε στην Καρδίτσα και έχει σπουδάσει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και πεζογραφήματα. Το έργο του «Το τραγούδι του Αχιλλέα» μελοποιήθηκε από τον Γιάννη Μαρκόπουλο το 2001 και παρουσιάστηκε σε πολλά θέατρα της χώρας. Το 2006, το μελοποιημένο από τον Γιώργο Χατζηνάσιο έργο «Αλέξανδρος ο Διοπλάιτος και Μέγας» παρουσιάστηκε σε συναυλιακή παράσταση στις πυραμίδες της Γκίζας.  Ο ποιητής εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Εφέσου το 2008 με το έργο του «Δώριον Φως», μελοποιημένο από τον Ελληνοκύπριο συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Ο Γεώργιος Παπακώστας είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. 

For information about this book presentation in English, please visit the following link: 

http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events.5687 

Ομιλητές 

Για το βιβλίο μιλούν οι: 

Εύχαρις – Άννα Μαρία Μαραγκού, Λογοτέχνης 

Αθανάσιος Βαβλίδας, Λογοτέχνης 

Γαβρίλης Ιστικόπουλος, Λογοτέχνης 

Βασίλειος Νίκου, Δικηγόρος–Νομικός Σύμβουλος 

Παναγιώτης Σφαέλος, Δημοσιογράφος–Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων 

Πέμπτη 28 Μαρτίου, 19:30 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Eίσοδος ελεύθερη 

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: 210 3680052, www.hau.gr/culture  

 

 

Read 173 times

Latest from Super User