Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 08:41

"Του ουρανού και της γης" του Θάνου Γιαννούδη από τις εκδόσεις Βακχικόν στη Θεσσαλονίκη (21 Ιουνίου)

Written by
288
"Του ουρανού και της γης" του Θάνου Γιαννούδη από τις εκδόσεις Βακχικόν στη Θεσσαλονίκη (21 Ιουνίου)

"Του ουρανού και της γης" του Θάνου Γιαννούδη από τις εκδόσεις Βακχικόν στη Θεσσαλονίκη (21 Ιουνίου) 

Οι εκδόσεις Βακχικόν σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θάνου Γιαννούδη "Του ουρανού και της γης" στο καφέ Γαζία (Καρόλου Ντηλ 22 Θεσσαλονίκη), την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 20.00 μ.μ. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια ΑΠΘ Μάρθα Βασιλειάδη, ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος και ο ποιητής Ααρών Μνησιβιάδης. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μόνικα Αϊβάζογλου. 

Περιγραφή

Μέσα σου ζουν σ’ αιώνια άνοιξη οι αγάπες

κι οι δαφνωμένες απ’ τα χιόνια οροφές.

Τα λόγια φεύγουνε, μαζί κι εσύ που τα ’πες,

μα ταξιδεύουν οι φωτιές στις κορυφές

για να βρεθεί η γενιά που πάλι θα κινήσει

σχεδία να φτιάξει μακριά απ’ το ερμονήσι… 

Ο Θάνος Γιαννούδης γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος Φιλολογίας καθώς και Μεταπτυχιακός Φοιτητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Δραστήριος κοινωνικά και πολιτικά στο χώρο της πολιτικής Οικολογίας, συμμετέχει σε αλληλέγγυες κινήσεις ανά την επικράτεια. Στα 19 του χρόνια μυήθηκε στο νεοφορμαλισμό κι εγκατέλειψε για πάντα τον ελεύθερο στίχο και τη μοντερνιστική περί τέχνης θεώρηση. Λατρεύει την έμμετρη ποίηση και το έντεχνο-λαϊκό τραγούδι, γράφει ποιήματα και στίχους, συμμετέχει στη διαδικτυακή ανθολογία έμμετρης ποίησης Νέοι ήχοι στο Παμπάλαιο Νερό κι αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά για επιστημονικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ζητήματα. Πιστεύει βαθιά σε μια πλανητική, ολιστική θεωρία που συνενώνει τις έκκεντρες αφηγήσεις υπό το πρίσμα μιας νέας συνεκτικότητας, προπομπό για τη διαφυγή από τη νεωτερική συνθήκη. Το 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν η -εκτός εμπορίου πλέον- ποιητική συλλογή Τρίλιζα με τη συμμετοχή του (μαζί με τη Σοφία Κολοτούρου και τον Ααρών Μνησιβιάδη), ενώ η παρούσα είναι η πρώτη προσωπική του έντυπη συλλογή. Η υπόλοιπη ποιητική, στιχουργική και πεζογραφική του δουλειά είναι -τουλάχιστον ως προς την έντυπη μορφή της- ακόμα ανέκδοτη.

Read 288 times

Latest from apostaktirio team