Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 15:50

"Να γίνεις εσύ Θεός" της Αθηνάς Λατινοπούλου, Εκδόσεις Βακχικόν

Written by
280
"Να γίνεις εσύ Θεός" της Αθηνάς Λατινοπούλου, Εκδόσεις Βακχικόν

"Να γίνεις εσύ Θεός"
Αθηνά Λατινοπούλου
Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Βακχικόν
 

Μια κόρη, η Ερασμία, η οποία κατάγεται από εύπορη οικογένεια προσφύγων του Πόντου που το 1922 εγκαθίσταται στο Κιλκίς, μεγαλώνει και δασκαλεύεται με το φαινόμενο των προκαταλήψεων και της διαφοράς της κοινωνικής της θέσης, γίνεται ένα προληπτικό άτομο, αλλά και φιλάργυρο. Καταντάει εγωίστρια, καχύποπτη, χαιρέκακη, άπληστη, αγενής και υπερόπτης στους συνανθρώπους και τους φτωχούς συγγενείς της κι αποκαλεί όλους προκλητικά αγράμματους και βρώμικους χωριάτες. Της εντυπώνεται ότι είναι το κέντρο του κόσμου κι όλοι γύρω της είναι εύκολα πιόνια στα δικά της χέρια! 

Μια παράνομη σχέση, που παλεύει να επιζήσει σε μια εποχή που βασιλεύει η ηθική παρωπίδα του ψευτοκαθωσπρεπισμού, γραμμένη από εκείνους, που ξεχνώντας τη φύση, τη συμπάθεια, τη συγχώρεση, λησμονούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να αντισταθεί στο άλλο του μισό που σαν μαγνήτης τον τραβάει να γίνουν ένα! 

Μια μικρή μακεδονική πόλη, που στον πυρήνα της οι πολίτες της κόβουν και ράβουν στις αυλόπορτες, στη μέση του δρόμου, στα καφενεία, στα χωράφια, σαν χορός ομαδικού άσματος αρχαίας τραγωδίας, άλλοι εξιστορώντας τη χαρά τους, τη συμπόνια τους και τα σεκλέτια τους και άλλοι με υποκριτική υπεροχή απολαμβάνουν να κακολογούν, να διαβάλουν, να συκοφαντούν! 

Η Αθηνά Λατινοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Δημητρέλη και κεραμική – γλυπτική στη ΧΕΝ Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει 21 ατομικές εκθέσεις και 94 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία: Μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα, Μουσείο Βορρέ στην Παιανία, Μουσείο Γ. Γουναροπούλου στου Ζωγράφου, Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αγ. Παρασκευή, Μουσείο Οικ. Κοπελούζου στην Κηφισιά, Κρατικό Μουσείο Σ. Τ. Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου στη Ν. Ιωνία κ.ά Για τη δουλειά της έχουν γραφτεί πολλά σχετικά θεωρητικά και δημοσιογραφικά κείμενα. Το 2010 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό της αφήγημα Οι κορδέλες της δικής μου πραγματικότητας (εκδόσεις Τέχνης Οίστρος).

Read 280 times

Latest from apostaktirio team