Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 15:03

Τίποτα δεν είναι τυχαίο (Αργυρώ Παπανικολάου), Πέμπτη 20 Ιουνίου, Τρίκαλα

Written by
117
Τίποτα δεν είναι τυχαίο (Αργυρώ Παπανικολάου), Πέμπτη 20 Ιουνίου, Τρίκαλα

Τίποτα δεν είναι τυχαίο (Αργυρώ Παπανικολάου), Πέμπτη 20 Ιουνίου, Τρίκαλα 

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Αργυρώ Παπανικολάου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος με τίτλο "Τίποτα δεν είναι Τυχαίο" στο ξενοδοχείο "Αετών Μέλαθρον" την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 20:00.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η κα. Ελένη Κουτή (Vice President εταιρίας Yves Rocher) και η κα. Ιωάννα Κουτή (Regional Director εταιρίας Yves Rocher). 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας! 

Από το οπισθόφυλλο

Το τυχαίο. Το αναπάντεχο. Το αλάτι και το πιπέρι της ζωής!

Δυο γενιές μπλεγμένες στα δίχτυα του απροσδόκητου.

Δεκαετία του εξήντα. Ο Αντρέας επιστρέφει για διακοπές στην Ελλάδα, μετά από δώδεκα χρόνια. Ο έρωτας καραδοκεί και του κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι για πρώτη φορά. Η Χριστίνα, μια πανέμορφη κοπέλα, σε ένα από τα άγρια ορεινά χωριά της Θεσσαλίας περιμένει τον δικό της Πήγασο. Εκεί πάνω, στην Παναγιά, γεννιέται ένας απαγορευμένος έρωτας μέσα στο αυστηρό πλαίσιο της πουριτανικής μικρής κοινωνίας.

Καρπός αυτού του έρωτα; Η Ηρώ! Ένα φωτεινό αστέρι που ήρθε για να χαράξει ανεξίτηλα σημάδια στο πέρασμά της από αυτόν τον κόσμο. Τυχαία γεγονότα, σχεδόν αλλόκοσμα, κατευθύνουν την Ηρώ βήμα βήμα προς το πεπρωμένο της. Ο Μιχάλης θα βρεθεί στον δρόμο της τυχαία ένα ανέμελο βράδυ της νιότης της. Μεταξύ τους θα δημιουργηθεί ένας παράφορος έρωτας που θα χτιστεί τυφλά πάνω στα θεμέλια της φιλοδοξίας και των προσωπικών απωθημένων τους. Στο μονοπάτι της Ηρώς στρώνονται δάφνες που από κάτω τους κρύβουν πολύ αιχμηρά αγκάθια. Παντού λάμψη γύρω της και ξαφνικά το απόλυτο σκοτάδι. Γέφυρες γκρεμισμένες, που ο Μιχάλης προσπαθεί να στήσει και πάλι με μόνο υλικό τον θυελλώδη έρωτά του για κείνη... 

Η συγγραφέας 

H Αργυρώ Παπανικολάου γεννήθηκε στο Μόναχο κι έζησε εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε ζει μόνιμα στην όμορφη πόλη των Τρικάλων. Είναι παντρεμένη κι έχει δυο παιδιά. Σπούδασε Πληροφορική, αλλά οι αλγόριθμοι δεν την κέρδισαν ποτέ. Ήταν πολύ πρακτικοί για τα γούστα της. Προτίμησε να ασχοληθεί για ένα μεγάλο διάστημα με ό,τι πιο ουσιαστικό της πρόσφερε αυτή η ζωή. Το μεγάλωμα των παιδιών της.

Στη συνέχεια μπήκε στον κόσμο των επιχειρήσεων του άντρα της και ασχολήθηκε παράλληλα με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου διετέλεσε σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Συχνά αρθρογραφεί σε τοπικά site αναλύοντας τα πολιτικά δρώμενα. Πάντα δίπλα στα παιδιά της, αλλά και σε όλα τα παιδιά γύρω της, φροντίζει να έχει πάντα ενεργή συμμετοχή στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Με βαθιά αγάπη στην παράδοση, συμμετέχει επίσης σε συλλόγους που αναδεικνύουν την ομορφιά και την ιστορία του τόπου της.

Το βιβλίο αποτελούσε ανέκαθεν τον πιστό της φίλο που τη συντρόφευε αδιαμαρτύρητα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Η συγγραφή προέκυψε χωρίς καμιά προηγούμενη ανάγκη της, εντελώς ξαφνικά, σαν κάτι να της το όρισε... μια ζεστή βραδιά του Αυγούστου. 

Η φωτογραφία εξωφύλλου & η φωτογραφία συγγραφέα που εμφανίζονται στο βιβλίο είναι δημιουργίες του φωτογράφου Αλέξανδρου Μπότα.

Read 117 times

Latest from apostaktirio team