Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 16:24

Από την παρουσίαση της νέας ποιητικής έκδοσης «Η Προφητεία έσφυζε σιωπής» της Μαριάννας Βλάχου-Καραμβάλη

Written by
461
Από την παρουσίαση της νέας ποιητικής έκδοσης «Η Προφητεία έσφυζε σιωπής» της Μαριάννας Βλάχου-Καραμβάλη

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

& ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Έτος ίδρυσης 1979 - Αριθ. 2237 Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού

Απόφαση 7975/08 του Πρωτοδικείου Αθηνών

Αναπαύσεως 14 Α – 190 02 Παιανία, Τηλ. 210 6643854, E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., https://euarceblog.wixsite.com/euarce 

ΠΟΙΗΤΙΚΗ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ»

ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ 

Πολύπτυχο πολιτιστικό πρόγραμμα διοργανώθηκε στο Polis Art Café, στη Στοά του Βιβλίου, γιά την παρουσίαση της νέας ποιητικής έκδοσης «Η Προφητεία έσφυζε σιωπής» της καταξιωμένης ποιήτριας Μαριάννας Βλάχου-Καραμβάλη

Γιά το έργο της μίλησαν ο ποιητής και αισθητικός της Τέχνης Ευάγγελος Ανδρέου, η Δρ. Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Ευαγγελία Δαμουλή-Φίλια, ο ποιητής Δημήτρης Κράνης και η Kαθηγήτρια Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστασία-Βαλεντίνη Ρήγα, που συντόνισε και τη συζήτηση. 

Στα εμβόλιμα μέρη της εσπερίδας ανέγνωσαν αποσπάσματα έργων της τιμώμενης ποιήτριας, η ηθοποιός Ιωάννα-Σταματίνα Παναγιωτακοπούλου, η συγγραφέας Κατερίνα Ντούκα-Κοτοπούλου και η ποιήτρια Αλεξάνδρα Βαΐτση-Βάκρου. 

Στο εικαστικό μέρος της ποιητικής παρουσίασης το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα εκτιθέμενα έργα της ζωγράφου Αμαλίας (Παρασκευοπούλου) με τα οποία εικονογραφήθηκε το βιβλίο ενώ μιά θαυμάσια μουσική νότα προσέφερε ο γνωστός «νεοκυματικός» τραγουδιστής Τάκης Κωνσταντακόπουλος, που ερμήνευσε «a capella” ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

 

Read 461 times

Latest from Super User