Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 18:55

Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Γρηγόριος Σκλιάμης), Σάββατο 29 Ιουνίου, Αθήνα

Written by
121
Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Γρηγόριος Σκλιάμης), Σάββατο 29 Ιουνίου, Αθήνα

Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου
(Γρηγόριος Σκλιάμης)
Σάββατο 29 Ιουνίου, Αθήνα

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Γρηγόριος Σκλιάμης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος περιπέτειας με τίτλο "Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου".

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Δανάη Ιμπραχήμ (Συγγραφέας - Τελειόφοιτη του Ιστορικού & Αρχαιολογικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α.) και ο Γιώργος Αδαμόπουλος (Αρθρογράφος - Ερευνητής).

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας!

Οπισθόφυλλο

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, 9560 π.Χ.
Λίγο πριν βυθιστεί η Ατλαντίδα, ο Μέγας Αρχιερέας της καταφέρνει να σώσει και να παραδώσει προς φύλαξη στο ιερατείο της Σάιδας στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο μυστικό όπλο της αρχαιότητας: το ιερό δαχτυλίδι με τις υπερφυσικές ιδιότητες που είχε χαρίσει ο Ποσειδώνας στον γιο του, Άτλαντα, μαζί τον αρχαίο πάπυρο που εξηγούσε τη λειτουργία του.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, 362 π.Χ.
Ο φαραώ Νεκτανεβώ αποσπά το δαχτυλίδι από τον Αρχιερέα της Σάιδας και καταφεύγει στην Πέλλα της Μακεδονίας για να το δωρίσει στον Μεγάλο Αλέξανδρο, μαζί με τον επεξηγηματικό πάπυρο, όταν ο στρατηλάτης κλείνει τα 16 χρόνια του. Τα δώρα βοηθούν τον Αλέξανδρο να κατακτήσει τον κόσμο.

Λίγο πριν πεθάνει, ο Αλέξανδρος στέλνει τον πάπυρο στον δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη, ενώ μετά τον θάνατό του, ο Πτολεμαίος εξασφαλίζει τη σορό του μεγάλου στρατηλάτη και τη θάβει μαζί με το μαγικό δαχτυλίδι.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ
Μία ομάδα αποτελούμενη από δύο αρχαιολόγους και τρεις πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων ξεκινά ένα επικό ταξίδι για την ανεύρεση του δαχτυλιδιού.

Η ομάδα αναζητεί στοιχεία για το δαχτυλίδι στο Παρίσι, την Αλεξάνδρεια, τη Δαμασκό, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος, και καταφέρνει τελικά να το βρει στη Γερμανία, κρυμμένο από τους Ναζί, μετά από πολλές μάχες εναντίον των πληρωμένων δολοφόνων ενός επίδοξου πλανητάρχη.

Ο συγγραφέας

Ο Γρηγόριος Σκλιάμης γεννήθηκε στο Ναύπλιο αλλά κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα. 

Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή βιβλίων εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε.

Ασχολείται συστηματικά με τις καταδύσεις, από τις οποίες απέκτησε δύο πτυχία και εμπειρία ώστε να έχει τη δυνατότητα να περιγράψει με περισσότερες λεπτομέρειες τις εξερευνήσεις στα αρχαία ναυάγια, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική και τη μουσική.

Το «Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας. Τα άλλα δύο βιβλία με κύριο θέμα τον Μεγάλο Αλέξανδρο που θα εκδοθούν αργότερα, θα έχουν τους τίτλους «Ο χαμένος πάπυρος του Μεγάλου Αλέξανδρου» και «Ο τάφος του Μεγάλου Αλέξανδρου».

Read 121 times

Latest from apostaktirio team