Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 18:29

Το Ημερολόγιο του Άνχελ (Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου) Σάββατο 13 Ιουλίου, Αίγινα

Written by
452
Το Ημερολόγιο του Άνχελ (Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου) Σάββατο 13 Ιουλίου, Αίγινα

Το Ημερολόγιο του Άνχελ (Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου)
Σάββατο 13 Ιουλίου, Αίγινα 

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Ξένη Πετρίτου-Τριανταφύλλου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος με τίτλο "Το Ημερολόγιο του Άνχελ" στον ιστορικό Πύργο Ράλλη 1890, το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 20:30.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

· Ο κύριος Γεώργιος Μπήτρος, εκπαιδευτικός

· Η κυρία Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

· Η κυρία Σοφία-Μαρία Πυρουνάκη, καθηγήτρια γαλλικών, θα αναγνώσει αποσπάσματα. 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας. 

Από το οπισθόφυλλο 

Ελλάδα, Αίγινα, 2018

Η Δάφνη και ο Μιγέλ τρέχουν τρομοκρατημένοι. Πέτρες κατρακυλούν στο κατόπι τους. Η σκόνη τους πνίγει. Προσπαθούν απεγνωσμένα, στα τυφλά, να βρουν διέξοδο από τον λαβύρινθο της υπόγειας στοάς. Ο πανικός τούς έχει κυριεύσει. Ποιος είναι; Πώς ανακάλυψε τι ψάχνουν; Εγκλωβίζονται. Τους πλησιάζει. Η κάννη του όπλου του στρέφεται πάνω τους... 

Καταλονία, 1450

Στο βασιλικό αβαείο της Σάντα Μαρία ντε Πομπλέτ, δύο μοναχοί βρίσκονται δολοφονημένοι με φρικτό τρόπο. Ο ένας από αυτούς είναι ο καλύτερος καλλιγράφος της Ισπανίας. Είχε διαταχτεί να φιλοτεχνήσει ένα ιδιαίτερο ιστορημένο χειρόγραφο, δώρο για τον Καοπένα, τον αυθέντη της Αίγινας, στην Ελλάδα.

Λίγους μήνες αργότερα, μια αποστολή με τρεις πολεμικές γαλέρες, με επικεφαλής τον διάδοχο του θρόνου του Στέμματος της Αραγωνίας και κατάφρακτους στρατιώτες, αποπλέει από τη Βαρκελώνη με προορισμό την Αίγινα.

Ο Άνχελ, νοτάριος και βασιλικός ακόλουθος της αποστολής, καταγράφει το χρονικό του ταξιδιού.

Το ημερολόγιό του θα αλλάξει πολλά χέρια στο πέρασμα των αιώνων, και μέσα από δολοφονίες, ναυάγια, πειρατικές επιδρομές, προδοσίες και ανεκπλήρωτους έρωτες, θα καταλήξει στο σήμερα, στα χέρια της Δάφνης, που με τον φίλο της τον Μιγέλ θα εμπλακούν σε μία ανελέητη καταδίωξη, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το πολύτιμο μυστικό που είναι αριστοτεχνικά κρυμμένο πίσω από μεσαιωνικά σύμβολα και δυσερμήνευτους αριθμούς. 

Η συγγραφέας 

Η Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου είναι ζωγράφος και συγγραφέας. Από το 1990 μέχρι και σήμερα έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Μεγαλωμένη στην Αίγινα, σε έναν τόπο που η ιστορία του είναι μεγαλύτερη από τον χρόνο, εκεί που η ανεξάντλητη παλέτα της φύσης, με τις υπέροχες αλλαγές των εποχών, εξυμνεί τα πανάρχαια μνημεία, τα στολίζει, τα φωτίζει και τα αναδεικνύει, άρχισε να ζωγραφίζει. Ήταν ένας τρόπος να κοιτάζει πίσω από μισάνοιχτες καστρόπορτες. Να ατενίζει τον κόσμο πάνω από γρανιτένιες πολεμίστρες. Να απαθανατίζει τις αρχαίες κολώνες, που οι πτυχές τους παίζουν ατέλειωτα παιχνίδια με τις ακτίνες του ήλιου. 

Αναζητώντας την ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις πίσω από τις εικόνες των έργων της, ξεκίνησε την έρευνα σε μουσεία, βιβλιοθήκες και ιστορικά αρχεία, εντός και εκτός Ελλάδας, μεταφέροντάς τη στις σελίδες των βιβλίων της. 

Το πρώτο της βιβλίο, το ιστορικό λεύκωμα «Παλιαχώρα, η Μεσαιωνική Καστροπολιτεία της Αίγινας», βραβεύτηκε από τον Δήμο της Αίγινας το 2012. 

Το «Ημερολόγιο του Άνχελ» είναι το δεύτερο βιβλίο της, εμπνευσμένο και πάλι από την ιστορία της Αίγινας, και είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. 

Read 452 times

Latest from apostaktirio team