Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 13:57

Οι μύθοι του αρχαίου κόσμου Ιωάννης Φίκας Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Written by
199
Οι μύθοι του αρχαίου κόσμου Ιωάννης Φίκας Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Οι μύθοι του αρχαίου κόσμου
Ιωάννης Φίκας
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 

Το βιβλίο παρουσιάζει με  συγκριτικό τρόπο τους  μύθους  της αρχαίας Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Ινδίας, του Θιβέτ, της Κίνας, της Ιαπωνίας, του Ιράν καθώς και τους μύθους των πολιτισμών του Μεξικού και του Περού. 

Οι μύθοι σε όλους του αρχαίους πολιτισμούς  αφηγούνται  αρχετυπικές αλήθειες που σχετίζονται με τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου. Σκοπός του μύθων αυτών αλλά και των συμβολικών στοιχείων που περικλείουν είναι να δώσουν τις αρχές που θα ζωογονήσουν το μέλλον και να οδηγήσουν τον άνθρωπο από τον κόσμο των αισθήσεων και της πολλαπλότητας στον πνευματικό κόσμο, τον κόσμο της ενότητας. 

Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα 

O Γιάννης Φίκας εργάζεται ως Director of Corporate Relations & Cooperative Education στο New York College και είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο State University of New York/ Empire State College. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών, και διδάκτωρ της φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Εργάστηκε ως Executive Director for Learning Technologies στο American College of Greece από το 1995 ως το 2011 και δίδαξε φιλοσοφία της Αναγέννησης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2001 ως το 2008. 

Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό περιεχόμενο: 

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη:
Η πόλη στον χώρο και τον χρόνο (2018),
Philosophy & Leadership (2017). 

Εκδόσεις Νίκας/Ελληνική Παιδεία Α.Ε.:
Ο κόσμος, η πόλη και ο άνθρωπος (2016),
Τζιορντάνο Μπρούνο (2012),
Μονοπάτια Τέχνης και Σοφίας (2010),
Μύθοι και Επικοινωνίες (2003). 

Εκδόσεις Καρακώτσογλου:
Τέχνη και Πολιτισμός του αρχαίου κόσμου (2005). 

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα:
Τζιορντάνο Μπρούνο (2000).

 

Read 199 times

Latest from apostaktirio team