Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 12:40

H Καναδή Mπεατρίζ Χάουσνερ στην Αθήνα

Written by
270
H Καναδή Mπεατρίζ Χάουσνερ στην Αθήνα

H Καναδή Mπεατρίζ Χάουσνερ στην Αθήνα 

Η βραβευμένη Καναδή συγγραφέας & μεταφράστρια Μπεατρίζ Χάουσνερ θα βρίσκεται στην Αθήνα από την Παρασκευή 18/10 και για τις επόμενες 10 ημέρες για μια σειρά τριών εκδηλώσεων/ανάγνωσεων με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της στα ελληνικά Η ράφτρα και η ζωντανή κούκλα (μετάφραση Χριστίνα Λιναρδάκη, εκδόσεις Βακχικόν 2019). 

Την Παρασκευή 18/10 στις 20.30 μ.μ., στο Polis art cafe (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα), θα συμμετέχει στην εκδήλωση των εκδόσεων Βακχικόν "Ποίηση απ' όλο τον κόσμο".

 Την Τετάρτη 23/10 στις 19.30 μ.μ., στο Καναδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Διονυσίου Αιγινήτου 7 Αθήνα), θα δώσει διάλεξη με θέμα "Ο σουρεαλισμός στον Καναδά" και θα διαβάσει ποιήματά της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά. 

Την Παρασκευή 1/11 στις 15.00 μ.μ., στο Aμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών (Deree) (Γραβιάς 6 Αγ. Παρασκευή), θα διαβάσει ποιήματά της και θα μιλήσει στο κοινό. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Πολυβραβευμένη και γνωστή Καναδή συγγραφέας, κριτικός και μεταφράστρια, Πρόεδρος της Ένωσης Μεταφραστών, τ. Πρόεδρος του Οργανισμού Δικαιωμάτων Έργων Λόγου, Σύμβουλος της Ένωσης Συγγραφέων, συνιδρύτρια του εκδοτικού οίκου Quattro Books και του Λογοτεχνικού Κέντρου Μετάφρασης Banff International, επί δεκαετίες βιβλιοθηκονόμος στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Καναδά, η Μπεατρίζ Χάουσνερ έχει κυκλοφορήσει ποιητικά βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο και πρόσφατα και στα ελληνικά. Έχει μεταφράσει παραπάνω από 30 βιβλία, κυρίως Ισπανόφωνων συγγραφέων και ποιητών. Θεωρείται από τις βασικές εκπροσώπους του σύγχρονου καναδικού σουρεαλισμού.

Read 270 times

Latest from apostaktirio team