Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 14:49

8+5=13 Ιστορίες απ' τον Δρόμο - Γιώργος Δόνιος / Παρουσιάσεις: 23/10/19 (Λαγκαδάς) & 24/10/19 (Θεσσαλονίκη)

Written by
330
8+5=13 Ιστορίες απ' τον Δρόμο - Γιώργος Δόνιος / Παρουσιάσεις: 23/10/19 (Λαγκαδάς) & 24/10/19 (Θεσσαλονίκη)

8+5=13 Ιστορίες απ' τον Δρόμο
Γιώργος Δόνιος
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, Λαγκαδάς

Οι Εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γιώργος Δόνιος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του, με τίτλο "8+5=13 Ιστορίες απ΄τον Δρόμο", η οποία θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων και της προώθησης της φιλαναγνωσίας, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της νεοσύστατης βιβλιοθήκης μας. 
Με την ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου Σκιών Γιάννη Χατζή. 

και

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη
Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6
Με την ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου Σκιών Γιάννη Χατζή. 

Από το οπισθόφυλλο

Μία μαθηματική εξίσωση. Ένας γρουσούζικος αριθμός. Ένας ταξιτζής που του άρεσε το παστίτσιο. Μια φίλη μισής ημέρας. Ένας χορός στο Πεκίνο και μια βαρκάδα στον ποταμό Μεκόνγκ. Δεκατρείς ταξιδιωτικές ιστορίες στο άγνωστο του κόσμου που απλωνόταν μπροστά στα γεμάτα περιέργεια μάτια μου. Δεκατρείς αναμνήσεις. Οχτώ και πέντε εμπειρίες στοιβαγμένες στα κιτάπια της καρδιάς μου, παρμένες από το ταξιδιωτικό μου ημερολόγιο γεμάτες έκπληξη, αγάπη, χιούμορ και γερές δόσεις περιπέτειας. Από τη Σαβάνα της Κένυας στο μακρινό Μπαλί, κι από το Πεκίνο μέχρι την Μπούρμα, χάθηκα στην ομορφιά του κόσμου, φτάνοντας σε μέρη που απλά είχα ονειρευτεί σαν παιδί, δίχως χάρτη και πυξίδα, με μοναδικό οδηγό μου τη δίψα για το άγνωστο του κόσμου. Του μακρινού, του περίεργου κι απάτητου προορισμού που πάντα έκανε το μυαλό μου να πετάει. 

Ο συγγραφέας 

Έτος Πρώτης Πτήσης: 1979
Αριθμός Εισιτηρίου: 28/04
Τύπος: Διαρκείας
Εκδοτήριο: Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη 

Από την παιδική του ηλικία ήταν ουσιαστικά με μια βαλίτσα στο χέρι. Στα τρία του μετακόμισε οικογενειακώς στη Μυτιλήνη για δύο χρόνια κι από εκεί, μετά από μια πενταετία διαμονής στη Χαλκίδα, επέστρεψε στη γενέτειρά του. Στα δεκαπέντε του έφυγε για μία σχολική χρονιά στην Αμερική. Επέστρεψε στον Λαγκαδά για να αποφοιτήσει από το τότε Γενικό Λύκειο και έφυγε για σπουδές στη Σκωτία, διαβαίνοντας τις πόρτες της σχολής Μηχ. Μηχανικών πέντε χρόνια αργότερα, με μεταπτυχιακό στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έζησε κι εργάστηκε στη Ν.Υόρκη, τη Βαρκελώνη και τη Σιγκαπούρη. Ο επόμενος προορισμός του παραμένει άγνωστος για την ώρα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, τη φωτογραφία και είναι εκπαιδευτής καταδύσεων, ειδικευμένος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Read 330 times

Latest from apostaktirio team