Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 19:47

Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Περίπλους: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

Written by
185
Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Περίπλους: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

Τον καιρό της γερμανικής κατοχής, ένας Έλληνας χωροφύλακας υπηρετεί ως φύλακας σε γερμανικές φυλακές της Θεσσαλονίκης. Είναι συνεργάτης των Γερμανών και υποστηρικτής του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού. Βρίσκεται σε συναισθηματικό και ανθρώπινο δίλημμα και τελικά απελευθερώνει φίλο του Έλληνα κρατούμενο.

Έτσι, από φίλος και έμπιστος των Γερμανών καταλήγει φυγάς και κυνηγημένος από τις δυνάμεις κατοχής. Ο φίλος του, από κρατούμενος και προγραμμένος για εκτέλεση, βρίσκεται αντάρτης του ΕΛΑΣ στα βουνά της Μακεδονίας.

Με λίγα τα «εγώ» και με πολλή αγάπη και σεβασμό στη ζωή, δύο φίλοι, νέοι άνθρωποι, πορεύονται παράλληλα στον χρόνο, αλλά σε διαφορετικές καταστάσεις, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβωμένης Ελλάδας. Ψάχνοντας για μια άλλη αλήθεια, μαθαίνουν σιγά σιγά να προσέχουν περισσότερο και να μην αποδιώχνουν τις καινούργιες απόψεις που αμφισβητούν τις χθεσινές βεβαιότητες.

Με την περιγραφή και παρουσίαση των γεγονότων αναδεικνύονται καταστάσεις, ιστορικά στοιχεία και κοινωνικές και ανθρώπινες συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και επηρεάζουν τις μεταγενέστερες.

Ένα ψυχογραφικό, φιλοσοφικό, πολιτικοκοινωνικό κείμενο, με σημαντικό λαογραφικό υλικό και εναργείς περιγραφές της καθημερινής ζωής που συνδέονται με το υλικό αυτό.

Μυθιστόρημα που βλέπει μπροστά, από πλευράς ιδεολογίας και μυθοπλασίας, αλλά και από πλευράς κειμένου. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: 

Γεννήθηκε το 1947 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου και συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα.

Ίσως αργά –έστω και αργά­– αποφάσισε να «εκτεθεί» και να εκθέσει τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του και τα βιώματά του μέσα από την αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έτσι προέκυψε το μυθιστόρημα «Ο Χωροφύλακας, Βιβλίο Πρώτο», γιατί ενιαίο έβγαινε πολύ μεγάλο.

«Είδωμεν». Τουλάχιστον το βιογραφικό είναι σύντομο. 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Έτος έκδοσης: 2019

ISBN:  ΙSBN (SET) 978-960-438-224-8
ΙSBN (ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ) 978-960-438-225-5

Σελίδες: 596,

Τιμή: € 21,73

 

Read 185 times

Latest from Super User