Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 18:06

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής 18/11/19 (Θεσσαλονίκη): Ενικός Ύμνος - Ναντίνα Κυριαζή

Written by
266
Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής 18/11/19 (Θεσσαλονίκη): Ενικός Ύμνος - Ναντίνα Κυριαζή

Ενικός Ύμνος

Ναντίνα Κυριαζή

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη

Οι Εκδόσεις Πηγή και η ποιήτρια Ναντίνα Κυριαζή σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής, με τίτλο "Ενικός 'Υμνος".

Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός από τη συγγραφέα, ο Σάμης Ταμπώχ (Εικαστικός).

Ποιήματα διαβάζει ο Σταμάτης Στάμογλου (Ηθοποιός).

Ακούγονται τραγούδια μελοποιημένα από τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή σε στίχους της ποιήτριας. Τραγουδά η Λιζέτα Καλημέρη. Στο πιάνο ο συνθέτης, Γιώργος Καζαντζής. Μαζί τους, στην κιθάρα και το τραγούδι ο Γιάννης Κουλούσιας (Μουσικός).

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας.

Από το οπισθόφυλλο

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Έμαθα να αιωρούμαι

για να μην πατώ τις μαργαρίτες.

Έτσι φανερώνονται τα θαύματα.

Η συγγραφέας

Γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και µεταπτυχιακές σπουδές της στο Τµήµα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Ασχολείται µε το θέατρο και το τραγούδι (στίχο και ερµηνεία) και απέκτησε πτυχίο ελαφρού τραγουδιού από το Ορφείο Ωδείο. Τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Γιώργου Καζαντζή µε ερµηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, Έρωτας ή Τίποτα, όπου συµµετέχει ως στιχουργός µε τρία τραγούδια. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς για τη συγγραφή παραµυθιών (Π.Ε.Λ. Έπαινος για το παραµύθι Η Καθρεφτούπολη) και ποιηµάτων, ενώ τον Μάρτιο του 2013, πέντε ποιήµατά της δηµοσιεύτηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό «Εντευκτήριον». Τα παραµύθια της, Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο (2013), Η γελαστή Γέφυρα (2014) και Ο Φεγγαρόλουστος (2016), κυκλοφορούν µε CD, τα πρώτα δύο µε τη µουσική του Γιώργου Καζαντζή και το τελευταίο µε τη µουσική της Εύης Καζαντζή και στίχους δικούς της, από τις εκδόσεις ΒιβλιοΔιάπλους.

Read 266 times

Latest from Super User