Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 09:32

Εξόριστη Θεά της Μαρίνας Κλωνάρη - Σάββατο 23 Νοεμβρίου, Δράμα

Written by
476
Εξόριστη Θεά της Μαρίνας Κλωνάρη - Σάββατο 23 Νοεμβρίου, Δράμα

Εξόριστη Θεά
Μαρίνα Κλωνάρη
Σάββατο 23 Νοεμβρίου, Δράμα 

Το Βιβλιοπωλείο ΔΡΥΣ, η Fancy Owl Creations, η Μαριάνθη Γρ. Λαζαρίδου, ο δήμος Δράμας, oι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Μαρίνα Κλωνάρη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της, με τίτλο "Εξόριστη Θεά". Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσει η Μαριάνθη Γρ. Λαζαρίδου (Αρχαιολόγος- Ιστορικός τέχνης), η Ευαγγελία Τσαρούχη (Υπεύθυνη Βιβλιοπωλείου ΔΡΥΣ) και η Βιβή Χατζηκυριάκου (Ιδιοκτήτρια Fancy Owl Creations), Ανάγνωση κειμένων, performance, φωτογραφική κάλυψη:

Καλλιτεχνική Ομάδα Dramateyes, Μαριάνθη Λαζαρίδου. 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας. 

Από το οπισθόφυλλο

«Το νερό πηγάζει, κυλάει, ανεβαίνει, πλημμυρίζει, υποχωρεί και την τυλίγει, της δίνει δύναμη, την κάνει Θεά, λατρευτή και μισητή, ζωοδόχο και τιμωρό. Το νερό βρίσκεται παντού, όπως κι εκείνη που κυλάει μαζί του. Προσαρμόζεται σε κάθε πέρασμα, ταξιδεύει μακριά, αλλάζει μορφή αλλά εξακολουθεί να υπάρχει... Και το όνομα αυτής;» 

Όταν ο νεότερος πρίγκιπας Αρές, παρακινούμενος από τον ετοιμοθάνατο πατέρα του, προκαλεί τον μεγαλύτερο αδερφό του για το θρόνο της Ιμούρ, εκείνος, προκειμένου να του τον παραχωρήσει, του αναθέτει ως αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πόλη τους την ημίθεη Ιέρεια που ζούσε στον Αρχαίο Ναό της Ιμούρ πριν από πεντακόσια χρόνια. 

Έτσι, κυνηγημένος από τους εχθρούς του, ξεκινάει την αναζήτηση της μυστηριώδους αυτής γυναίκας, ακολουθώντας βήμα προς βήμα το ταξίδι μιας εξόριστης Θεάς, ψάχνοντας τα ίχνη της, ερευνώντας παλιότερες δοξασίες, ξεχασμένες ή και αλλαγμένες στο πέρασμα των χρόνων. Στην αναζήτησή του αυτή θα περιπλανηθεί σε διαφορετικές πόλεις στον επάνω αλλά και στον κάτω κόσμο, όπου θα ξυπνήσει τρομερά μυθικά τέρατα και θα τα βάλει με πεισματάρηδες Θεούς. 

«Πώς είναι δυνατό να βρεις μια Θεά στην οποία δεν πιστεύεις;» 

Η συγγραφέας

Η Μαρίνα Κλωνάρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Πειραιά. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. 

Η αγάπη για την ανάγνωση βιβλίων την οδήγησε στις δικές της συγγραφικές απόπειρες στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, με πηγή έμπνευσης κυρίως τη μυθολογία των λαών. Το 2006 εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο. Ακολουθεί η δημοσίευση μικρότερων ιστοριών σε ισπανόφωνη εφημερίδα. Η «Εξόριστη Θεά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της.

Read 476 times

Latest from apostaktirio team