Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 11:08

Παραμύθια για μεγάλα μωρά Ι και II, Αλεξούλη Ζωή, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, Λάρισα

Written by
257
Παραμύθια για μεγάλα μωρά Ι και II, Αλεξούλη Ζωή, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, Λάρισα

Παραμύθια για μεγάλα μωρά Ι και II
Αλεξούλη Ζωή
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, Λάρισα 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, oι Εκδόσεις Πηγή, και η συγγραφέας Ζωή Αλεξούλη σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της, με τίτλο "Παραμύθια για μεγάλα μωρά Ι και II". 

Για τα βιβλία, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν: η Αικατερίνη Μεζίλη (νευρολόγος), η Σοφία Πουλιώτη (εκπαιδευτικός) και η Βασιλική Σιαδήμα (ηθοποιός). 

Την ομιλία θα συντονίσει η Αγορή Πασχάλη (φιλόλογος-θεατρολόγος). 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας. 

Από το οπισθόφυλλο

Πρόκειται για ένα λεύκωµα παραµυθιών που γράφτηκε µε πολλή αγάπη και απευθύνεται σε άτοµα µεγαλύτερων ηλικιών χωρίς νοητική έκπτωση, µε ήπια νοητική έκπτωση, άτοµα µε αρχόµενη άνοια, και άτοµα µε άνοια µετρίου βαθµού. Επίσης δε θα µπορούσε να µην απευθύνεται στους φροντιστές ατόµων µε διάγνωση άνοιας, σε όλα τα παιδιά και γενικότερα σε όσους παραµένουν παιδιά! 

Είπαν για το βιβλίο... 

Ο τρόπος µε τον οποίο η συγγραφέας χρησιµοποιεί τα παραµύθια, ως µέσο ενδυνάµωσης των νοητικών λειτουργιών, είναι πρωτοποριακός, αποτελεσµατικός & ταυτόχρονα διασκεδαστικός. Aποτελείται από παραµύθια που είναι προσαρµοσµένα για «µεγάλα» µωρά και έχει αποδείξει στην πράξη το πόσο χρήσιµο εργαλείο µπορεί να γίνει για τους επαγγελµατίες υγείας.
Ελένη Μαργιώτη, κλινική νευροψυχολόγος 

Πέντε ολόφρεσκα παραµύθια µε υπόκρουση την νοητική έκπτωση στην τρίτη ηλικία. Ας αφήσουµε τα παραµύθια να ταξιδέψουν στους πολύ µικρούς και στους πολύ µεγάλους. Ας βοηθήσουµε στο ταξίδι αυτό και γιατί όχι, ας συνταξιδέψουµε µαζί τους.
Δηµήτρης Λέννας, ψυχίατρος 

Η συγραφέας λόγω της ιδιότητας και της εµπειρίας της σχετικά µε την ασθένεια της άνοιας, πετυχαίνει να δηµιουργήσει για πρώτη φορά «παραµύθια για µεγάλα µωρά», καταφέρνοντας κάτι το µοναδικό. Να φέρει κοντά τον ασθενή µε τον φροντιστή µέσα σε µια παραµυθένια ανάπαυλα της απαιτητικής ανοϊκής πραγµατικότητας.
Εµφιετζίδης Ιωάννης, πολιτισμολόγος, φροντιστής ατόμου µε άνοια 

Οι ιστορίες του βιβλίου µας εξοικειώνουν µε την πραγµατικότητα των ανθρώπων µε άνοια, ενώ µπορούν να λειτουργήσουν ως θεραπευτικό εργαλείο για τον φροντιστή, επαγγελµατία ή συγγενή. Πρόκειται για ένα έργο µε πολυδιάστατη σηµασία, για ολόκληρη την κοινωνία, σε όλες τις ηλικιακές της βαθµίδες.
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, φυσικοθεραπευτής 

Η συγγραφέας 

Η Ζωή Αλεξούλη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΠΜΣ Επικοινωνία Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση. Η αγάπη της για το θέατρο την οδήγησε σε σπουδές Υποκριτικής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή, Σύγχρονο Θέατρο "Bασίλης Διαμαντόπουλος" στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο Κ.Θ.Β.Ε και σε άλλες σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. 

Αγαπάει τη συγγραφή. Ποιήματα και άρθρα της δημοσιεύονται κατά καιρούς στον ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ το βιβλίο "Παραμύθια για μεγάλα μωρά 2" είναι η συνέχεια της επιτυχημένης έκδοσης "Παραμύθια για μεγάλα μωρά". Από το 2013 εργάζεται ως ψυχολόγος κι αισθάνεται τυχερή που συνεχίζει να ονειρεύεται, να αγωνίζεται και να προσφέρει στη χώρα της.

 

Read 257 times

Latest from apostaktirio team