Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 09:17

Η Γερμανική Αντίσταση και το Κίνημα του «Λευκού Ρόδου», ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΟΡΕΛ, Εκδόσεις Πορφύρα

Written by
219
Η Γερμανική Αντίσταση και το Κίνημα του «Λευκού Ρόδου», ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΟΡΕΛ, Εκδόσεις Πορφύρα

ELENA PEREKRESTOV
ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΟΡΕΛ
Η Γερμανική Αντίσταση και το Κίνημα του «Λευκού Ρόδου»
Εκδόσεις Πορφύρα 

Μετάφραση: Πολυξένη Τσαλίκη
             Εισαγωγή: Ανδρέας Αργυρόπουλος           

Ο Αλεξάντερ Σμόρελ αποκεφαλίσθηκε σε ηλικία 25 ετών, καταδικασμένος σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία» από το ναζιστικό καθεστώς. Ανήκε σε αυτούς τους Γερμανούς που θεώρησαν χρέος τους τη σύγκρουση με τη χιτλερική εξουσία. Σήμερα το έργο του «Λευκού Ρόδου» έρχεται στην επιφάνεια ενώ ό ίδιος τιμάται ως μάρτυρας από την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

«Και σε ρωτάω», μας λέει μέσα από τα κείμενά του, «σαν χριστιανό που αγωνίζεσαι για τη διαφύλαξη του πιο πολύτιμου θησαυρού σου, μήπως διστάζεις, με την ελπίδα ότι κάποιος άλλος θα σηκώσει το χέρι για να σε υπερασπίσει; Δεν σου έδωσε ο Θεός τη δύναμη και τη θέληση να αγωνιστείς; Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό εκεί που είναι πιο δυνατό, και είναι πιο δυνατό στην εξουσία του Χίτλερ». 

Η ιστορία ενός νέου παιδιού και των φίλων του που δεν φοβήθηκαν τον φόβο. 

Η Έλενα Περεκρέστοβ γεννήθηκε στην Αμερική. Απέκτησε το Master’s της στη Ρωσική Σχολή του Πανεπιστημίου του Norwich. Έχει διδάξει στο Γυμνάσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Σαν Φρανσίσκο - Καλιφόρνια και στο θερινό σχολείο για την εκκλησιαστική μουσική στο Σεμινάριο της Αγίας Τριάδας στο Jordanville, Νέα Υόρκη.

Read 219 times

Latest from apostaktirio team