Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 13:32

Παρουσίαση Αστυνομικού Μυθιστορήματος 15/02/20 (Ξάνθη): Ο Σκακιστής - Ηλίας Μωραΐτης

Written by
190
Παρουσίαση Αστυνομικού Μυθιστορήματος 15/02/20 (Ξάνθη): Ο Σκακιστής -  Ηλίας Μωραΐτης

Παρουσίαση Αστυνομικού Μυθιστορήματος 15/02/20 (Ξάνθη): Ο Σκακιστής -  Ηλίας Μωραΐτης 

Η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι Εκδόσεις Πηγή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Σκακιστής" του Ηλία Μωραΐτη. 

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν ο Θανάσης Μουσόπουλος (Φιλόλογος - Συγγραφέας) και ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης (Εικαστικός Καλλιτέχνης). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα. 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας. 

Από το οπισθόφυλλο

Το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι εκείνο στο οποίο δεν γνωρίζεις τον πραγματικό σου αντίπαλο. 

Δύο νεκρές ιερόδουλες μέσα σε έναν μήνα. Δύο πανομοιότυποι φόνοι σε μια σκοτεινή γωνιά της Αθήνας. Η παρτίδα μόλις ξεκίνησε. Ο Σκακιστής χαμογελά. Παίζει δεύτερος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για εκείνον. Ξέρει καλά άλλωστε τα μυστικά αυτού του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού που αντιγράφει τη ζωή τόσο καλά, όσο κανένα άλλο. Ενός παιχνιδιού στρατηγικής που εξυμνεί την αξία της θυσίας στον βωμό της τελικής νίκης. Ναι, το ξέρει πολύ καλά αυτό το μυστικό ο Σκακιστής και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει αυτήν την παρτίδα. 

Φιλόδοξοι δημοσιογράφοι, ικανοί και αφοσιωμένοι αστυνομικοί, ισχυροί πολιτικοί, μυστηριώδη και αδίστακτα πρόσωπα, έχουν στηθεί από το αόρατο χέρι του στη σκακιέρα με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης. Μοιραίοι ήρωες σ' ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, όπου ο ρόλος του θύτη και του θύματος είναι αδύνατο να διαφανεί. Σε μια παρτίδα όπου ο θάνατος παραμονεύει σε κάθε κίνηση. 

Εσύ, μπορείς να βρεις ποιος είναι ο Σκακιστής; 

Ο συγγραφέας

Ο Μωραΐτης Ηλίας γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1981 στην Ξάνθη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, έχει γράψει το μυθιστόρημα «Σκληρές Αλήθειες» (Εκδόσεις Ψυχογιός).

Read 190 times

Latest from apostaktirio team