Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 15:20

Παρουσίαση Μυθιστορήματος 17/02/20 (Θεσσαλονίκη): Οι Μάγισσες του Θερμαϊκού - Λιάρατζη Όλγα

Written by
95
Παρουσίαση Μυθιστορήματος 17/02/20 (Θεσσαλονίκη): Οι Μάγισσες του Θερμαϊκού - Λιάρατζη Όλγα

Οι Μάγισσες του Θερμαϊκού
Όλγα Λιάρατζη
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου
Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία Θεσσαλονίκη 

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Λιάρατζη Όλγα σας παρουσιάζουν το νέο της ιστορικό μυθιστόρημα, με τίτλο «Μάγισσες του Θερμαϊκού». 

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν η Στελίνα Μαργαριτίδου (Δημοσιογράφος και Συγγραφέας) και ο Ευάγγελος Λαδόπουλος (Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας). 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας. 

Από το οπισθόφυλλο

Δύο μάγισσες μιλούν καθημερινά με τα κύματα του Θερμαϊκού κι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Η μία, η Κοραλία, πνευματίστρια, γυναίκα του πλούσιου επιχειρηματία Μίλτου Αβράμογλου, ιδιόρρυθμη και διαισθητική είναι καταδικασμένη σε μια κοινωνική απομόνωση καθώς οι άλλοι γύρω της δεν την καταλαβαίνουν. Γι' αυτούς θα παραμείνει πάντα η αλαφροΐσκιωτη, το ξωτικό που μιλά συχνά με θεούς και δαίμονες, με αγγέλους και νεράιδες. 

Η άλλη, η Μυρτώ Παράσχου, είναι προικισμένη με απαράμιλλη ομορφιά, θάρρος και εργατικότητα, φιλοδοξία και πολλά όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Κάνει εύκολα θύμα της οποιοδήποτε άνδρα την πλησιάζει. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της, ούτε κι ο πλούσιος Μίλτος, ο άνδρας της Κοραλίας. 

Γύρω τους, ήρωες και επαναστάτες, αθώοι και φταίχτες, δολοφόνοι και βιαστές αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο μίσους και εκδίκησης στη Θεσσαλονίκη του ύστερου Μεσοπόλεμου και της Γερμανικής Κατοχής. Το αύριο, απρόβλεπτο και οδυνηρό, ξεσκεπάζει τις αυταπάτες τους χαρίζοντάς τους την ωριμότητα αλλά και τη λύτρωση. 

Η συγγραφέας

Η Λιάρατζη Όλγα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τελείωσε τη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα το τμήμα Αρχαιολογίας και Τέχνης. Εργάστηκε ως φιλόλογο σε δημόσια Λύκεια της περιοχής. Τα έτη 1984-1988 παρακολούθησε μαθήματα στο ULB στις Βρυξέλλες ιστορίας και κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, καθώς και σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Όταν γύρισε στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τα προ γράμματα Κομένιους (ανταλλαγής μαθητών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.). Έγραψε διηγήματα, καθώς και ποιήματα, που δημοσιεύτηκαν σε συλλογικούς τόμους και σε τεύχη των περιοδικών της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, στην οποία είναι μέλος.

Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορούν επίσης τα ιστορικά μυθιστορήματά της «Όταν Δάκρυσε ο Βόσπορος» (2016) και «Το Σκοτεινό Πορτρέτο» (2017).

Read 95 times

Latest from apostaktirio team