Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 13:32

"Η Πράσινη Πολυθρόνα" του Ευάγγελου Μπρίκα, Εκδόσεις Πηγή

Written by
172
"Η Πράσινη Πολυθρόνα" του Ευάγγελου Μπρίκα, Εκδόσεις Πηγή

Η Πράσινη Πολυθρόνα
Ευάγγελος Μπρίκας
Εκδόσεις Πηγή 

 Τι θα αλλάζατε στη ζωή σας, αν σας δινόταν η ευκαιρία να τη ζήσετε από την αρχή, µε όλες τις εµπειρίες και γνώσεις που έχετε έως τώρα αποκτήσει; Ποια λάθη θα διορθώνατε; Και ποιες στιγµές θα βιώνατε ξανά; 

Οι εκδόσεις Πηγή σας παρουσιάζουν το νέο κοινωνικό μυθιστόρημα του Ευάγγελου Μπρίκα, "Η Πράσινη Πολυθρόνα". 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  

Μια φιλόλογος προσπαθεί να ανακαλύψει τι νόηµα έχει και πώς σταµατά ένα απίθανο φαινόµενο που βιώνει: Όταν πεθαίνει, ο χρόνος γυρίζει πίσω και ζει την ίδια ζωή απ' την αρχή, µε όλες τις αναµνήσεις και µε το µέλλον να διαγράφεται το ίδιο, καρτερώντας τις αποφάσεις της. 

Μέσα από αυτή την αφύσικη ζωή, γεµάτη αβέβαιες ή επικίνδυνες αποφάσεις, οι απόψεις της περί έρωτα, θανάτου, φιλίας, γάµου, ευτυχίας µεταβάλλονται και αναθεωρούνται, και όταν επανεξετάζονται υπό το πρίσµα ποικίλων βιωµάτων διαφορετικών ζωών, απαντώνται πλήρως και αποκαλύπτεται η αλήθεια. 

Θα δεσµευόσασταν µε τον ίδιο άνθρωπο; Στην περίπτωση που επιλέγατε άλλο σύντροφο, δεν θα γεννιόνταν τα παιδιά σας. Θα διαπράττατε τότε ένα πραγµατικό ή συνειδησιακό έγκληµα; 

Ο Συγγραφέας 

Ο Ευάγγελος Μπρίκας γεννήθηκε στην Υπάτη Λαµίας το 1973 και µεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1997. Λόγω της φύσης του επαγγέλµατός του, έζησε από κοντά ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Από πάθος για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή κατέγραψε την ιδιοσυγκρασία και τις εµπειρίες τους. Συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία, δηµιούργησε φανταστικούς, πολυδιάστατους χαρακτήρες, που ζουν στα σηµειωµατάριά του.

Η Πράσινη Πολυθρόνα αποτελεί το πρώτο του έργο. Σήµερα ζει στην Κω µε την οικογένειά του.

Read 172 times

Latest from apostaktirio team