Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 18:32

Εκδόσεις Περίπλους - Νέες κυκλοφορίες / ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, Η ΕΞΙΣΩΣΗ

Written by
105
Εκδόσεις Περίπλους - Νέες κυκλοφορίες / ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, Η ΕΞΙΣΩΣΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Η ΕΞΙΣΩΣΗ 

Σελίδες:270, Τιμή:14,84€
ISBN 978-960-438-228-6 

Έχει ο έρωτας ηλικία; Οι πιο πολλοί βιάζονται να δώσουν τη στερεότυπη απάντηση: όχι.

Κι όμως…

Ο Άλκης και η Νέλλη, δύο μεσήλικες, ταλαιπωρημένοι από προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις, τολμούν να ζήσουν ένα έντονο πάθος κάνοντας όνειρα και σχέδια, να κοιτάξουν τη ζωή σαν να βρίσκονται στην αρχή της. Χάνονται όμως σ’ ένα λαβύρινθο από υπερβολές και λάθη, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργούν. Παγιδεύονται σε οικονομικές εξαρτήσεις και σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό μέσα στο ασφυκτικό  κοινωνικό περιβάλλον.

Έτσι, ο δεύτερος και για τους  δύο γάμος τους  τους οδηγεί σταδιακά σε  συγκρούσεις. Οι  διαφορές στις συνήθειες, στην κουλτούρα και στις αξίες τους, γίνονται ολοένα και πιο ορατές.

Πρόσωπα, με τα οποία συνδέονται, άλλοτε παρακολουθούν αμέτοχα, άλλοτε παρεμβαίνουν θετικά, συχνά όμως, επηρεάζουν καταστροφικά τη σχέση τους. Εκείνη,  μη έχοντας τη δύναμη ν’ αντισταθεί στις εξωτερικές επιρροές,  καταρρέει. Ο έρωτας δεν αργεί να μετατραπεί  σε φόβο και υπολογισμό και, στη συνέχεια, σε παιχνίδι εξουσίας, σε μίσος και απέχθεια. Το συναισθηματικό μακελειό είναι αναπόφευκτο και ο χωρισμός η μόνη λύση.

«Η Εξίσωση» είναι μια διαχρονική διαπίστωση ότι οι άνθρωποι κουβαλούν αυτό που ανέκαθεν υπήρξαν. Και όταν έχουν το στίγμα της μοναξιάς, την αποζητούν κι επιστρέφουν και περιχαρακώνονται σ’ αυτήν, όσες ευκαιρίες κι αν τους χαρίσει η ζωή. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: 

Η Σταυρούλα Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας το 1986, με ειδικότητα στις Νεοελληνικές και Βυζαντινές σπουδές. Το 1994 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1987 ως το 2015 δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση.

Παράλληλα, δημοσίευσε άρθρα και μελέτες σε φιλολογικά περιοδικά.

Σήμερα ζει στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά.

«Η εξίσωση» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 105 times

Latest from Super User