Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 13:42

"ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΟΧΩΡΑ", ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΝΩΤΗΣ, Εκδόσεις Πορφύρα

Written by
84
"ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΟΧΩΡΑ", ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΝΩΤΗΣ, Εκδόσεις Πορφύρα

ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΟΧΩΡΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΝΩΤΗΣ
Εκδόσεις Πορφύρα
Εικονογράφηση: Δήμητρα Λαμπρέτσα 

Ένας γίγαντας ξυπνάει έπειτα από εκατό χρόνια ύπνο. Με το τεράστιο τηλεσκόπιό του τα βλέπει όλα αλλαγμένα τριγύρω. Δυο πολιτείες στολισμένες με… όμορφα μάτια. Παιδιά που αναζητούν αληθινή αγάπη.

Γονείς που «πεθαίνουν» μέσα στην καθημερινότητά τους και χάνουν την ουσία της ζωής: την επαφή με τα παιδιά τους.

 Η μουσική σαν βάλσαμο γεμίζει τις καρδιές των μικρών παιδιών και τα όνειρά τους ζωντανεύουν στο κάστρο του καλού γίγαντα. Ένα τρυφερό παραμύθι από τον Στέφανο Γανωτή, γεμάτο νόημα, αγάπη και… πολλή, πολλή μουσική!

 Ένα διαδραστικό «πολυβιβλίο» με ιδιαίτερη εικονογράφηση από τη Δήμητρα Λαμπρέτσα, με παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές. Mια ένθετη μουσική εγκυκλοπαίδεια και μια μικρή εγκυκλοπαίδεια των ζώων.

Τα ζωάκια ζωγράφισε η Βασιλική Κεχαγιόγλου. 

Το βιβλίο συνοδεύεται από ψηφιακό δίσκο

(CD) με τις υπέροχες μουσικές

του Γιάννη Ζαχαρέλλη

και την αφήγηση του παραμυθιού. 

Ο Στέφανος Γανωτής γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας τον Μάη του 1970 και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αθήνα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Γαλλική Φιλολογία και από το 2004 εργάζεται στη Β’βάθμια εκπαίδευση. Τον Οκτώβρη του 2016 πήρε απόσπαση ως Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μαλακάσα. Ασχολείται  με τη μουσική, τον παραδοσιακό χορό και την αφήγηση. Έχει διοργανώσει και  έχει συμμετάσχει ως μουσικός και ως αφηγητής σε  δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων, έχει εκδόσει μέχρι σήμερα τα βιβλία του: «Η Πολυασχολούπολη και η Τεμπελοχώρα», «Η μικρή Κωνσταντίνα και το Φεγγαράκι», «Αντίο Συρία» και «ΣΥΡΙΑ Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού». Το 2015 έλαβε τιμητική διάκριση στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, στο οποίο συμμετείχε με το σενάριό του βασισμένο στο  βιβλίο «Αντίο Συρία» και με δύο ποιήματά του: «Φαρμακονήσι Γενάρης 2014» και «Ειδομένη». Είναι παντρεμένος, έχει τέσσερα παιδιά και ζει στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

 

 

Read 84 times

Latest from apostaktirio team