Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 18:46

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για Βιώσιμη Ανάπτυξη», Γ. Τσιόκος, Π. Ρίζου, Γ. Καρατάσιος, Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Written by
119
«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για Βιώσιμη Ανάπτυξη», Γ. Τσιόκος, Π. Ρίζου, Γ. Καρατάσιος, Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για Βιώσιμη Ανάπτυξη»
Γ. Τσιόκος, Π. Ρίζου, Γ. Καρατάσιος
Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

 

Κυκλοφόρησε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ένα βιβλίο τομή για την εκπαίδευση στην Ελλάδα με τίτλο: «ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για Βιώσιμη Ανάπτυξη-Ένας Οδηγός Πλεύσης για το ΤΙ και το ΠΩΣ».

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που δείχνει την κατεύθυνση για ένα σχολείο προσαρμοσμένο στα πρότυπα της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Τρεις μάχιμοι και διακεκριμένοι εκπαιδευτικοί, ο Γεώργιος Καρατάσιος, π. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Παναγιώτα Ρίζου Φιλόλογος και o Γιώργος Τσιόκος Διευθυντής Γυμνασίου, θέτουν ερωτήματα και καταθέτουν προτάσεις σχετικά με νέες τεχνικές, διδακτικές πρακτικές και σχεδιασμό προγραμμάτων, που θα επαναπροσδιορίσουν τα εκπαιδευτικά δεδομένα στη χώρα μας, για ένα σχολείο που θα έχει ως στόχο την βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη.

 

«Αειφορία, Βιώσιμη Ανάπτυξη. Έννοιες που ήρθαν για να μείνουν. Κι εμείς, τις κατανοούμε; Τις ψάξαμε; Έχουμε πειστεί ότι αυτός είναι ο δρόμος; Ο δρόμος του ζην και ευ ζην.

Και στον πηγεμό αυτόν ο –κάθε είδους δάσκαλος δεν του πρέπει να ‘ναι στην ουρά. Μπροστά είναι’ η θέση του.

Αφού έχει μυηθεί, να μυήσει. Αφού πρώτα το ΄χει, να το δώσει.

Έτσι γίνεται στο δικό μας μετερίζι, της εκπαίδευσης. Η Πολιτεία έχει τα δικά της εργαλεία. Εμείς, ως δάσκαλοι, μόνο την παιδεία.

Αλλά ποια; Πως μπορεί ο καθένας από λίγο να βάλει την πινελιά της Αειφορίας στο σχολειό του; Ή να περιμένουμε, ουραγοί, η αδήριτη πραγματικότητα να μας αναγκάσει;

Τις απαντήσεις όλες –και άλλες- θα τις βρεις στις σελίδες αυτές.

Αλλά τι νόημα έχει αν μείνουμε εκεί…»

 

 

Read 119 times

Latest from apostaktirio team