Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 09:11

“Κάστρα, Πύργοι και Υπόγειες Στοές της Ρόδου” της Ευαγγελίας Πέτα, από τις Εκδόσεις Πηγή

Written by
130
“Κάστρα, Πύργοι και Υπόγειες Στοές της Ρόδου” της Ευαγγελίας Πέτα, από τις Εκδόσεις Πηγή

“Κάστρα, Πύργοι και Υπόγειες Στοές της Ρόδου” της Ευαγγελίας Πέτα, από τις Εκδόσεις Πηγή 

Οπισθόφυλλο 

Ο Αλέξανδρος, ο Λάµπης, η Χριστίνα και ο Χόρχε, είναι µαθητές της Β΄ Γυµνασίου και αναλαµβάνουν εργασία στο µάθηµα της Ιστορίας µε θέµα τα Τείχη και την Τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης στη Ρόδο. Διαβάζουν βιβλία, αντλούν πληροφορίες από το Διαδίκτυο και βιντεοσκοπούν τα αξιοθέατα της περιοχής. Μέσα από την εργασία, γνωρίζονται καλύτερα µεταξύ τους και εκτιµούν την αξία της φιλίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης. 

Σε µια επίσκεψή τους στην Τάφρο αποφασίζουν να εξερευνήσουν τις υπόγειες στοές. Εκεί, εντελώς συµπτωµατικά, βρίσκουν έναν χάρτη µε γρίφους και σχέδια. Τι είναι αυτός ο χάρτης και πού θα τους οδηγήσει; Το τελευταίο σχέδιο δείχνει έναν "Ήλιο". Επιστρατεύουν τις γνώσεις τους και όλοι µαζί αρχίζουν να αποκρυπτογραφούν έναν έναν τους γρίφους, προχωρώντας έτσι, όλο και πιο βαθιά, στις υγρές και σκοτεινές σήραγγες. Ο αέρας λιγοστεύει, το νερό τελειώνει και κάποιοι τραυµατίζονται. Όµως, θέλουν να φτάσουν µέχρι το τέλος. Πιστεύουν ότι θα βρουν κρυµµένους θησαυρούς... Τι θα ανακαλύψουν τελικά και πώς θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από τις στοές; 

Η συγγραφέας 

Η Ευαγγελία Πέτα γεννήθηκε το 1966 στη Ρόδο και µεγάλωσε σ' ένα χωριό της, τα Μάσαρη. 

Το 1986 πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδηµίας και αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστηµίου Αιγαίου. Το 2005 πήρε το δίπλωµα µετεκπαίδευσης, Γενικής Αγωγής, από το Διδασκαλείο «Αλέξανδρος Δελµούζος», στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου. 

Από το 1987, µέχρι σήµερα, εργάζεται ως δασκάλα στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση. Γράφει, κυρίως για παιδιά, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ιστορίες, τραγούδια και θεατρικά δρώµενα. 

Κάποια διηγήµατά της έχουν συµπεριληφθεί σε ανθολόγια συλλογικών εκδόσεων, µε θέµα τη Ρόδο, όπως  οι «Ιστορίες του τόπου µας – Ρόδος» από τις εκδόσεις  iWrite και άλλα. 

Το «Κάστρα, Πύργοι και Υπόγειες Στοές της Ρόδου» είναι ένα παιδικό µυθιστόρηµα που έχει σχέση µε τη Ρόδο και την ιστορία της. Μια προσπάθεια πολλών ετών, µε στόχο την προσέγγιση της τοπικής ιστορίας µέσα από τη λογοτεχνία.

Read 130 times

Latest from apostaktirio team